5 smarta budgetknep som lyfter inredningen 

Skapa en ny känsla i inredningen utan dyra inköp – här tipsar vi om 5 smarta budgetknep som ger inredningen ett lyft.

Att skapa en ny känsla i hemmet behöver inte innebära dyra inköp – lyft i stället inredningen med enkla budgetknep som ger inredningen en skjuts. Här tipsar vi om 5 budgetknep att inspireras av.


LÄS ÄVEN: 6 enkla knep som skapar lyxkänsla i vardagsrummet


5 budgetknep som lyfter inredningen:

1. Byt väggmotiv

Har du en tavelvägg? Då kan du enkelt förändra uttrycket i hemmet genom att byta ut några av motiven. Vill du inte köpa nya motiv kan du istället leta efter vackra motiv i gamla tidningar och magasin – eller varför inte måla ett egen abstrakt tavla?

Foto The Poster Club

2. Inred med växter

Gröna växter gör att hemmet känns mer levande och ger massor av energi lagom till våren. Utöka din befintliga växtsamling genom att ta sticklingar eller fråga runt i bekantskapskretsen efter sticklingar eller ta reda på om någon har en krukväxt de vill bli av med.

Foto Bloomingville

LÄS ÄVEN: 7 fina inredningsidéer för sovrummet (som vi älskar!)


3. Personligt med vintage

På andrahandsmarknader som Tradera, blocket och olika auktionshus på nätet kan du hitta unika inredningsföremål till en billig peng. Genom att blanda upp inredningen med vintageföremål du valt ut känns hemmet även mer personligt.

Foto Bemz

4. Ny känsla i vardagsrummet

Genom att byta ut kuddfodralen och sakerna på soffbordet skapar du snabbt och enkelt en helt ny känsla i vardagsrummet. Ställ fram en ljusstake eller vas som du tidigare haft på en annan plats i hemmet eller lägg fram dina snyggaste böcker från bokhyllan.

Foto Boråstapeter

LÄS ÄVEN: Inredningsredaktören: “Så lyckas du med Japandi-stilen i sovrummet”


5. Uppdatera en möbel

Ge garderoben eller byrån nya handtag och en helt ny kulör – det sätter definitivt en helt ny känsla i inredningen. Varför inte måla om en stol i vårens trendiga klarröda kulör eller en byrå i kleinblått?

Foto Beckers
Rulla till toppen