Kärlek, hemligheter och dramatik – två mysiga ljudboksserier att njuta av

Det är något visst med att kunna försjunka sig i litteraturens magiska värld. Med en ljudbok kan du göra det även när du påtar i trädgården, lagar mat, promenerar i skogen eller kör bil. Här är två härliga ljudboksserier att njuta av, som tar dig från fantastiska Nordnorge till 1600-talets Stockholm.

Folket på Engeløya

– av Trine Angelsen

Folket på Engeløya är en romantisk ljudboksserie i 26 delar av författaren till succéserien Thea. Serien är full av värme och humor och utspelar sig på en doktorsgård i Nordnorge.

En kylig vinterkväll år 1862 är Gabriel på väg hem på hästryggen från ett läkarbesök när hästen plötsligt kastar sig åt sidan. En flicka ligger livlös vid vägkanten. Den unge läkaren tar henne med sig till doktorsgården Breidablikk som ligger på den natursköna ön Engeløya i norra Norge. När han kommer in blir det genast uppståndelse. Vem är flickan? Varifrån kommer hon? Ingen vet någonting och när flickan väl återfår medvetandet avslöjar hon ingenting…

Sagan om Catarina

– av Olov Svedelid

I den historiska, färgstarka och spännande serien Sagan om Catarina får vi följa den unga Catarina Dufvas dramatiska liv i 1600-talets Stockholm och hennes händelserika resor ut i världen.

Catarina Dufva växte upp på barnhem och har formats till en kvinna med en vilja av stål och förmågan att ta ödet i sina egna händer. Hon tar plats som piga hos affärsmannen Johan Lohe, men det visar sig vara ett rent helvete. Istället ger hon sig ut på en resa långt bortom Stockholm och Sveriges gränser tillsammans med kärleken Staffan Humbla. Det blir ett fängslande äventyr till Peter den Stores Ryssland, vidare till Marocko, söderut längs Afrikas kuster och slutligen till Amerika – den nya världen. En resa som kunde varit uteslutande romantisk och härlig om de inte haft den hämndlystne Johan Lohe i tätt i hasorna…

Sommarerbjudande: Testa BookBeat gratis i 30 dagar

Just nu kan du dom är ny kund få testa BookBeat gratis i hela 30 dagar. Efter gratisperioden kostar BookBeat från 99 kronor i månaden, men du kan avsluta din prenumeration när du vill då BookBeat inte har någon bindningstid. Klicka här för att läsa mer och registrera dig!

Börja lyssna på BookBeat här! 

Om SelmaStories

Böcker, författare och aktuella ämnen som det pratas om – eller kommer att pratas om. Intervjuer, reportage, filmer och tips om såväl skönlitteratur som faktaböcker. Läs om det först på SelmaStories.

Som prenumerant på SelmaStories nyhetsbrev får du allt spännande från deras värld – direkt i din mejlbox. Då får du också ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter.

Scroll to Top