Nytt golv? Här är 5 fina favoriter!

Ett vackert golv kan förändra ett helt rum! För den som ska lägga nytt finns det dessutom många stilsäkra alternativ att välja bland. Här är 5 fina golv att spana in!

Ska du renovera och lägga nytt golv? Då finns det flera fina alternativ – här tipsar vi om fem favoriter.


LÄS ÄVEN: Öppna ytor, betonggolv och lugna nyanser i det moderna ladhuset


5 fina golv:

1. Golv med återvunna fibrer 

Golvet ”Aware” från Kährs är tillverkat av naturligt biobaserade material som består av återvunna fibrer från textilindustrin, återvunnet trä och återvunnen kork. Materialet gör att golvet har fått miljömärkningen Svanen. Golvets utseende påminner om trä och kommer i nio olika färger, som är inspirerade av olika nationalparker i världen. 

Foto Kährs

2. Naturtroget vinylgolv 

Den nya kollektionen ”ID Click Ultimate” från Tarkett innehåller vinylklickgolv med naturtrogna mönster som liknar sten och trä. Vinylgolv är tåligt och kräver väldigt lite underhåll, golven från Tarkett klarar även stora temperaturväxlingar. I kollektionen återfinns 43 olika mönster som alla har tagits fram för att efterlikna naturens olika material. Golven är ftalatfria med låga VOC-utsläpp, något som bidrar till en bättre luftkvalitet inomhus.

Foto Tarkett

LÄS ÄVEN: Familjen återställde det gamla sekelskifteshuset: “låg plastmattor över helt orörda trägolv”


3. Klinker med stenkänsla

”Capella” är en ny klinker från Golvabia som ser ut som sten. Fördelen med klinker är att den är mer lättskött. ”Capella” kommer i tre olika nyanser – silver eller de två varmare färgerna traventino och cotto. Pris från 630 kr/m2.

Foto Golvabia

4. Fint björkgolv

Det finska golvföretaget Timberwise satsar på golv i björk hösten 2023. Perfekt för den som tilltalas av den skandinaviska inredningsstilen. Plankorna har ett mått på 14,5 x 150 mm och kommer i färgerna natural och brown. Golvet lanseras i september 2023.

Foto Timberwise

LÄS ÄVEN: Så skördas kork och blir till klimatsmarta golv – allt du inte visste att du ville veta om korkgolv


5. Golv på rulle

Tarkett släpper 11 nya mönster i kollektionen ”Iconik”. Vinylgolvet kommer på rulle och är enkelt att lägga själv. Golven i kollektionen går även att lägga löst vilket gör att man kan bevara golvet under – perfekt i exempelvis ett barnrum.

Foto Tarkett
Rulla till toppen