10 inredningstrender hösten 2023

Höstsäsongen är på ingång! Kanske längtar du också efter ny inspiration till hemmet? Här listar vi 10 spännande inredningstrender hösten 2023.

Vi går en ny säsong till mötes och i vanlig ordning finns det flera spännande inredningstrender att inspireras av. Här har vi samlat 10 inredningstrender inför höstsäsongen 2023.


LÄS ÄVEN: Se den nya höstkollektionen från Ellos Home – våra 8 favoriter


10 inredningstrender hösten 2023:

1. Lampor i papper och textil

Lampor som känns skira, nästan svävande, i material som papper och textil är en trend som följer med in i höstsäsongen. Ett perfekt tillskott för mörka höstkvällar.

Foto Mimou
Foto Dusty Deco
Foto House Doctor

2. Fokus på glas

Det började redan i våras – återkomsten av glas som en del av inredningen i våra hem. Inredningsdetaljer, konsthantverk och bruksföremål i glas har fått ett helt nytt fokus – här syns både transparenta objekt och mer färgstarka alternativ.

Foto Broste Copenhagen

LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar – 5 knep för att lyckas med belysningen hemma


3. Biofilisk design – utomhus fast inomhus

Biofilisk design handlar om att införliva naturen inomhus– med minskad stress och allmänt välbefinnande som resultat. Materialen och färgvalen ska i största möjliga mån efterlikna det som finns naturen. I den här trenden ingår bland annat mycket korgar och naturmaterial som till exempel jute och rotting. Torkade växter har en självklar plats som dekoration och självklart – massor av gröna växter!

Foto Bloomingville
Foto Gubi

4. Lyxiga och mysiga textilier

Mysiga textilier hör hösten till och just den här säsongen är det ett större fokus på lyxiga material som sammet. Vi ser även tyngre plädar som bidrar till en extra mysig och ombonad känsla hemma.

Gardiner i sammet från Gotain. Foto Gotain
Pläd i mohair från Layered. Foto Layered

5. Blåskala

Vi tycks aldrig få nog av blått! I höst är nämligen blått en av de stora trendkulörerna. Vi inreder gärna med blå inredningsdetaljer, blå soffor och fåtöljer eller målar väggarna i en vacker blå nyans.

Foto Sofacompany
Foto &Tradition

LÄS ÄVEN: Lantligt och modernt i vardagsrummet – så inreder du!


6. Mer maximalism

Massor av färg, livfulla mönster och design som tar ut svängarna. Den maximalistiska trenden lever vidare även i höst och vi blandar dessutom gärna flera stilar med varandra.

Foto Svenskt Tenn
Foto Layered

7. Mjukt och rundat

Mjuka, runda och organiska former på möbler – i synnerhet soffor och fåtöljer – är en av höstens stora trender. Gärna i naturmaterial som ull och i en naturnära palett.

Foto Sofacompany
Foto Massproductions

8. Retro

Att inreda hemmet med retro och vintage är en ständigt pågående trend – med en pågående inflation känns detta mer aktuellt än någonsin. Att inreda fint behöver inte vara dyrt, genom att hålla koll på andrahandsmarknaden och loppisar kan du inreda hemmet med en mindre budget.

Foto Myrorna

9. Honungstoner

Nu längtar vi efter mjuka och snälla kulörer i inredningen. I höst välkomnar vi bland annat honungstoner, tillsammans med jordiga nyanser, rosa och varma gula kulörer.

Foto Bemz
Foto Bloomingville

LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar – inred smart och snyggt på liten yta


10. Brutalism

Vi inspireras allt mer av brutalismen med fokus på raka linjer och funktion. Detta syns både på möbler och inredningsdetaljer. Tidigare i år lanserade exempelvis Superfront köket Bruta som är inspirerat av just brutalismen. Betong, trä och sten är några dominerande material i denna trend

Foto Audo Copenhagen
Foto Superfront
Rulla till toppen