Chefredaktörens 5 favoriter i augusti: “en favorit är silverhalsbandet med en bläckfisk”

Ett bläckfiskhalsband, en tekanna och ny fåtölj. Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon listar fem favoriter i augusti.

Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna som ger extra guldkant i augusti.


LÄS ÄVEN: Romantisk och konstnärlig inredning – så skapar du stilen


Chefredaktörens favoriter i augusti:

1. Farlig skönhet

Inspirerad av mytens sirener som med sina röster lockar sjöfarare ner i djupet har Maria Nilsdotter skapat smyckeskollektionen ”The Siren”, som är både vacker och fantasieggande. En favorit är silverhalsbandet med en bläckfisk, 14 995 kr, Maria Nilsdotter. Du hittar det här!

2. Starkt mönstrat

Höstens kläder från Marimekko tar sin utgångspunkt i mönster och siluetter inspirerade av arkitektur. Ett fint exempel är klänningen ”Himmeli Serenaadi”, Marimekko. Du hittar den här! (släpps i höst)

3. Svartvit klassiker

”Duality” är far och son Wingårdhs, Gert och Rasmus, tolkning av Yngve Ekströms klassiska fåtölj ”Lamino” i svart och vitt. Fåtöljen finns i två varianter och görs i en upplaga på 300 ex, 29 700 kr, Swedese. Du hittar den här!


LÄS ÄVEN: 10 inredningstrender hösten 2023


4. Arkitektur­utställning

I den sista utställningen i serien ”Arkitekturens verkstäder” har museet Louisiana i danska Humlebæk bjudit in den kenyanska arkitektbyrån Cave_bureau, som har skapat en rad installationer inspirerade av vulkaniska grottor i en utställning som ger perspektiv på människans på verkan på naturen. ”Cave_bureau”, t o m den 26 november, Louisiana, Humlebæk, Danmark.

5. Lyxfika

Jag älskar te och använder gärna olika tekannor vid olika tider och tillfällen. Den här fina tekannan i benporslin med handmålad dekor och 22 karats guld ingår i kollektionen ”Creatures of Curiosity”, rymmer 1,1 liter, ca 1 710 kr, Spode/Briscapo. Du hittar den här!

Scroll to Top