Stylisten tipsar: Så inreder du hemmakontoret

Tillbaka efter semestern? Passa på att få en nystart i hemmakontoret med rätt inredningsval. Här ger Hus & Hems stylist Matilda Appelberg sina bästa tips för att lyckas.

Nu har det snart blivit dags att sätta sig vid hemmakontoret igen efter en skön sommar. Men hur har du det där hemma egentligen – Sitter du skönt? Står skrivbordet rätt? Här ger Hus & Hems stylist Matilda Appelberg dig 5 goda råd för en skön nystart!


LÄS ÄVEN: 6 snygga idéer för hemmakontoret


Så inreder du hemmakontoret – stylistens bästa tips:

1. Använd dagsljuset

Vi går snart in i en mörkare tid och dagarna med dagsljus blir allt kortare. Om du har möjlighet placera gärna din arbetsplats nära eller framför ett fönster. Här har du chans att njuta av solens strålar, öppna fönstret och få frisk luft och dessutom bra belysning när du arbetar. På bilden syns skrivbordet ”Asti” och stolen ”Hamilton”, båda från BoConcept.

2. Den perfekta belysningen

Rätt belysning hjälper dig att fokusera. En skrivbordslampa med justerbart ljus är att föredra, men har du en liten arbetsyta kan en vägglampa fungera bäst för dig. Tänk på att en ljuskälla med mycket blått ljus i sig stimulerar vakenheten. Bordslampa ”Hubble read” i lackad metall kostar 1 495 kr och kommer från Globen Lighting.


LÄS ÄVEN: Uppdatera hemmakontoret – 3 personliga stilar


3. Det sitter i detaljerna

En trivsam arbetsmiljö ökar motivationen. Lägg lite tid på att göra det fint omkring dig, inred med snygga pennsställ, förvaringslådor, gröna växter och fina anteckningsblock. Och visst behövs en snygg kaffekanna för att förhöja fikastunden på hemmakontoret. Bild från Broste Copenhagen.

4. Ergonomiskt

Undersökningar visar att du presterar bättre om du har bra ergonomiska förutsättningar när du arbetar. Att hitta en stol som passar just din kropp kan vara det viktigaste i hela kontoret. Men ögonen ska ju också ha sitt, så satsa på en stol som du också tycker är fin. Montana har en skön grön om du önskar en färgklick på hemmakontoret.


LÄS ÄVEN: 5 inredningstips för hemmakontoret


5. Rätt förvaring

Öppna hyllor och dold förvaring, båda behövs i hemmakontoret. Det ska vara lättsamt att arbeta men också en fröjd för ögat när hemmakontoret stängs igen och pärmar och papper kan gömmas undan. Förvaring och skrivbordsdel i ett är ju dessutom ett extra plus. Detta är en nyhet från BoConcept som heter ”Calgary” och kan byggas ihop på flera sätt.

Rulla till toppen