Patricia Rodi: “Vill visa att man kan skapa ett vackert hem utan att det kostar skjortan”

Hon visar vägen till en personlig inredning med hjälp av antikviteter och delar med sig av livet på den skotska landsbygden. På kort tid har Patricia Rodi blivit en självklar inspirationskälla i våra flöden. Nu är hon nominerad till Årets inredningsinspiratör 2023.

Om Årets inrednings­inspiratör

Priset Årets inredningsinspiratör delas ut av Hus & Hem till en person som sprider glädje, kunskap och inspiration för hemmet – det kan gälla inredning, trädgård, design eller arkitektur. Vinnaren röstas fram av Hus & Hems läsare på husohem.se.

Hur känns det att ha blivit nominerad till Årets inredningsinspiratör?

– Helt ärligt så känns det overkligt och som en stor ära! Det betyder mer än vad jag kan beskriva, att folk gillar vad jag skapar känns helt magiskt! 

Berätta om din bakgrund – hur hamnade du i Skottland? 

– Det må låta klyschigt, men kärleken! Jag träffade min partner Patrick för tio år sedan, som är engelsman, och jag var väldigt taggad på att flytta från Göteborg. Då jag är halvfransk hade jag bott i både Paris och Nice men ville ha mer natur runt mig och Skottland kändes som ”the perfect fit”!

Berätta om ditt jobb! 

– Jag arbetar som kreatör, inredningsstylist och social media strategist. Jag driver Instagramkontot @patriciarodi, podden Pardonmyfrench (watch this space!) och bloggar även på Residence Magazine där jag delar med mig av livet i Skottland, renoveringen av vårt nyköpta 1870-talshus vid den skotska kusten, inspiration för hemmet med fokus på vintage, designklassiker och tapeter. 

Ditt konto på Instagram har vuxit mycket de senaste åren – hur började allt? 

– Jag startade mitt konto på Instagram för tre år sedan. Då jobbade jag som lektor inom statsvetenskap men har alltid dragits åt det kreativa. När vi köpte vårt första renoverings­projekt, ett hus på den skotska landsbygden, såg jag plötsligt inredning med helt nya ögon och förstod att det var det jag skulle hålla på med. Den lilla lågan som legat och puttrat under många år blev som en okontrollerbar eld. För ett år sedan bestämde jag mig för att säga upp mig från universitet och satsa på mig själv och ett yrke som fick mig att må bra.

Patricia Rodi är nominerad till Årets inredningsinspiratör 2023. Bor: Skottland  Yrke: Kreatör, inredningsstylist och social media strategist Instagram: @patriciarodi Blogg: patriciarodi.residencemagazine.se/

Vad engagerar dig och vad drivs du av i ditt jobb?

– Jag drivs av att få skapa skönhet, med en förkärlek för gamla och äldre ting. Att dela med mig av hur man kan få till ett vackert hem utan att det kostar skjortan. Jag vill inspirera folk till att våga mer när det gäller inredning, stil och byggnadsvård, och ta vara på det gamla. 

Blommor är ett stående inslag i din estetik – varför tycker du om att inreda med blommor och vilka är dina favoriter? 

– Blommor och växter kan förändra och till och med förvandla ett hem. Det är det bästa komplementet när man inreder för att få till den där ombonade känslan. Till favoriterna tillhör buskpioner, dahlior och vilda blommor! Hos mig är det vilt och vackert som gäller!

Beskriv din inredningsfilosofi.

– Jag ser på inredning som en grundsten för att man ska trivas i sitt hem och därför tycker jag att det är viktigt att du omger dig med saker som du älskar. Låt din personlighet ta plats. Det finns inga regler! Våga blanda flera olika stilar, färger, växter, texturer och tidsepoker, på så vis så bygger du ett hem som kommer att hålla över tid och inte känns daterat efter ett par säsonger. 

Rösta fram Årets inredningsinspiratör 2023 här!

Scroll to Top