Kristin Lagerqvist: “Trädgården är min lekplats där jag samlar energi”

Kristin ”Krickelin” Lagerqvist bjuder in oss till en inspirerande värld fylld av personlig inredning och trädgårds­- liv men även av entreprenörskap och ett stort engagemang för frågor som berör på djupet. I år är hon en av de nominerade till Årets inredningsinspiratör 2023.

Om Årets inrednings­inspiratör

Priset Årets inredningsinspiratör delas ut av Hus & Hem till en person som sprider glädje, kunskap och inspiration för hemmet – det kan gälla inredning, trädgård, design eller arkitektur. Vinnaren röstas fram av Hus & Hems läsare på husohem.se.

Hur känns det att ha blivit nominerad till Årets inredningsinspiratör?

– Kors så roligt! Jag är ödmjukt tacksam.

Berätta om ditt jobb! 

– Jag är influencer och har byggt upp mina verksamheter kring min digitala närvaro på sociala medier. Så först och främst skapar jag inspirerande innehåll kring inredning, trädgård, mat, resor och livsstil med vackra foton och text. Jag driver även en butik online och i fysisk form i min hemstad Varberg. Här jobbar jag med allt från att designa våra linnekläder, ha dialoger med leverantörer, vara en bra chef för min personal, vara i driften med allt vad som hör till det och att marknadsföra oss samt ha en nära dialog med våra kunder.

Vad engagerar dig? 

– Allt från relationer till trädgårdsliv. Det finns mycket att engagera sig i men är frågan mer vinklad åt vad jag brinner för så är det kommunikation. Jag är väldigt nyfiken, vill inspireras och ta del av vad andra delar samtidigt som jag har ett brinnande intresse av att själv förmedla kunskap och inspiration på ett sätt som andra finner givande.

Du delar med dig mycket av din trädgård. Hur tar sig ditt trädgårdsintresse uttryck just nu? 

– Jag har en ganska avslappnad inställning till den och gör det så enkelt som möjligt för mig. Jag älskar att jobba ute i trädgården men känner ett stort motstånd när något blir ett måste. Det ska vara min lekplats där jag samlar energi.

Kristin Lagerqvist är nominerad till Årets inredningsinspiratör 2023. Bor: Varberg  Yrke: Digital kreatör, driver eget klädmärke, bloggare, fotograf m m. Instagram:  @krickelin Blogg: krickelins.se Hemsida: klco.se 

Beskriv din syn på inredning.

– Jag har samma inställning till inredning som till trädgård. Jag älskar när ett hem är överraskande och det syns att familjen är mitt uppe livet och dess brokighet. Jag är föränderlig – målar om, möblerar om, flyttar runt tavlor och blomkrukor. Det betyder inte att jag inte är nöjd utan att jag älskar förändring och utveckling. Jag gillar också att ”greja” – hålla mig sysselsatt med händerna. Det är avkopplande.

I dina kanaler delar du stundvis med dig av tyngre ämnen – är det något som alltid har känts självklart?

– Jag delar det jag tror att andra människor har stor behållning av. Jag tror vi människor kommer närmre varandra och utvecklas till det bättre när vi vågar visa oss sårbara och dela våra historier. Jag är personlig men inte privat – jag har stor integritet och drar tydliga gränser för vad jag delar och inte delar. 

Vad drivs du av i ditt entreprenörskap och vilka är de största utmaningarna?

– Jag drivs av utveckling – jag tycker det är så spännande när människor och det de pysslar med är i ständig rörelse och förändring. Det är inspirerande! Utmaningen kan vara att hålla örat mot rälsen för att förstå vad ”min målgrupp” vill ha i form av inspiration och design men samtidigt inte tumma på min egen stil, integritet och personlighet. Att vara trygg och inte vackla i min vision – som att bli osäker och börja göra som andra. 

Rösta fram Årets inredningsinspiratör 2023 här!

Scroll to Top