Sommarens mysigaste bokpärlor – 5 tips

ANNONS: Finns det något härligare än att läsa på sommaren?

Vad sägs om att dyka in i berättelser om att lämna vardagen och göra det man alltid drömt om, att söka svar på familjehemligheter för att bättre förstå sig själv och sina närmaste, och att våga följa sina känslor trots att kärleken är förbjuden? Här listar vi fem härliga bokpärlor du inte får missa i sommar!

Hannas kaffestuga
av Kristina Ahlström

Uppföljaren till “Hannas Sweet deli” är här! I “Hannas kaffestuga” får vi fortsätta följ Hanna Dahlman i en hyllning till de svenska kakorna, men också till familjeband, skärgårdsliv och vänskap . En äkta feelgood med massor av värme – och härliga recept.

När Hanna får sin farmor Majas anteckningsböcker fulla av underbara recept bestämmer hon sig för att uppfylla sin dröm – Kaffestugan i skärgården ska bli verklighet och den svenska kaktraditionen ska föras vidare! Men idén uppskattas inte av alla i familjen. Erik tycker det skulle ge dem ännu mindre tid tillsammans medan sonen Carl vill hellre att hon fortsätter med Hannas Sweet deli. Och utöver detta måste hon dessutom hitta ett nytt boende för sin pappa som drabbats av demens. Men hur mycket hon än älskar sin stora familj så vägrar hon släppa sin idé.

Ska hon lyckas förverkliga sin dröm? När ett gäng baksugna äldre damer ger henne skjutsen som hon behöver kanske drömmen om Kaffestugan inte är så långt bort ändå. Tänk vad hennes farmor hade varit stolt om hon lyckas. Men har hon det som krävs?

Köp boken här!

Låt mig berätta allt
av Caroline Säfstrand

En ny serie är här – Hemligheternas ö. I denna första del får vi följa huvudpersonen Ulrica tar sig till mysiga Vyn, inte bara för att njuta av sommaren utan också för att få svar på hemligheter – både sin egen familjs och andras.

Ulrica tillbringar två veckor på sommaren på den idylliska ön Ven – en plats som alltid rört upp starka känslor hos hennes mor utan att Ulrica förstått varför. Med sig har hon ett gammalt vykort som hon vet kopplar ihop henne med en mörk historia på ön i hopp om att finna svar.

I stugan mitt emot Ulricas bor Bea, vars liv helt har stannat upp. När en forskare pratar på radion om att alla människor bär på tretton hemligheter, fem så hemliga att vi aldrig berättar dem för någon, kan Ulrica inte låta bli att undra vad Bea bär på för några. Är hon verkligen här för naturens skull? De båda kvinnornas liv har nyligen skakats om, men en röst från det förflutna kanske kan leda dem in på nya vägar…

Köp boken här!

Längtan hem
av Nora Roberts

Nora Roberts är en av vår tids mest populära författare. Hon har gett ut över 200 böcker, vunnit otaliga priser och sålt över 500 miljoner exemplar världen över. Nu har hon kommit med ännu en härlig roman – den andra i trilogin om släkten O’Dwyer.

Connor O’Dwyer är falkenerare och guidar turister genom Irlands vackra landskap. Hans vägar korsas ständigt med vännen Mearas, som guidar till häst. Efter en dramatisk händelse börjar Connor se vännen med nya ögon. Kanske ska hon bli den första kvinna han släpper in i sitt hjärta?

Connor blir omskakad av kärleken. Plötsligt dyker ett hot från förr upp, och då måste han stå stadigt för att skydda allt han älskar. men när ett hot från det förflutna dyker upp måste han stå stadigt för att beskydda allt han älskar.

Köp boken här!

Raka vägen hem
av Klara Grede

Raka vägen hem är en roman om förlust och saknad, men också om stor kärlek. Tre syskon samlas i sitt barndomshem, något som visar sig lättare sagt än gjort när livet kommer emellan – precis som det förflutna…

Tre syskon möts i sitt barndomshem för att förbereda sin pappas begravning. Deras mamma har åkt iväg och kommer tillbaka först när allt är klart. Det har gått trettio år sedan tragedin hände, den de aldrig pratat om.

Det visar sig dock att ingen av syskonen egentligen har tid att förbereda någon begravning. Jack har flugit in från Los Angeles, stressad över sin ofärdiga roman medan Robin bara vill spela fotboll, precis som han gjorde när han var liten. Systern Isa försöker undvika att stöta ihop med sin ungdomskärlek till varje pris och hennes 16-åriga bonusdotter Fanny drömmer om att vara långt ut i världsrymden. Men så har de ju ett fjärde syskon – Indra. Varför pratar ingen om henne? Och kan dagarna i huset få syskonen att mötas igen och återerövra något av det de ägde tillsammans som barn?

Köp boken här!

Ett otänkbart öde
av Simona Ahrnstedt

Drottningen av romantiska feelgoodromaner är tillbaka med ännu en svindlande kärlekshistoria. Ett otänkbart öde” är en fristående del i den hyllade historiska romance-serien om slottet Wadenstierna.

Året är 1884, moderna uppfinningar ser dagens ljus, en ny elit kliver fram och kvinnokampen är i sin linda. Den unga kvinnan Alexandra Rosenkvist har förvisats långt hemifrån efter en skandal som skakat societeten. En man med ett mörkt förflutet, Atle Falk, skickas för att hämta hem henne. Det verkar till en början inte ha något gemensamt men på sin låna resa genom Sverige kommer de upptäcka nya sidor av varandra, samtidigt som känslor börjar spira. Känslor som är förbjudna de två emellan…

Hemma i Stockholm väntar Alexandras konservativa familj som har helt andra planer för henne. Hur ska det gå när de väl återförenas igen?

Köp boken här!

Om SelmaStories

Böcker, författare och aktuella ämnen som det pratas om – eller kommer att pratas om. Intervjuer, reportage, filmer och tips om såväl skönlitteratur som faktaböcker. Läs om det först på SelmaStories.

Som prenumerant på SelmaStories nyhetsbrev får du allt spännande från deras värld – direkt i din mejlbox. Då får du också ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter.

Vi önskar dig en riktig mysig bokhöst! 

Scroll to Top