Chefredaktörens 5 favoriter i juni: “härlig kudde med spaljémönster”

En exklusiv servis, ett rosa bäddset och en mönstrad kudde att förgylla soffan med. Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon listar fem favoriter i juni.

Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna som ger extra guldkant i juni.

Chefredaktörens favoriter i juni:

1. Hästtema

Den fina servisen ”Saut Hermès” har dekor inspirerad av hästar av ridning tecknade av den franska tecknaren Jochen Gerner och är inspirerad av hopptävlingen med samma namn som hålls varje år i Paris. Ännu ej prissatt, Hermès.


LÄS ÄVEN: Svenskt Tenns sommarutställning signerad Margherita Maccapani Missoni – se bilderna här


2. Amerikanskt konsthantverk

Utställningen ”Beauty and the Unexpected” på National­museum visar 81 verk av amerikanska konsthantverkare från 1950-talet fram till i dag. Verken har valts ut av konst­hantverksexperten och galleristen Helen W. Drutt English och är en donation till Nationalmuseums samlingar av The American Friends of the Nationalmuseum of Sweden. ”Beauty and the Unexpected”, t o m 21 januari 2024, Nationalmuseum, Stockholm. Läs mer här.

3. Medelhavskänsla

Den härliga kudden med spaljémönster heter ”Garden Party” och är formgiven av Jim Thompson, 2 000 kr, Svenskt Tenn. Du hittar den här.


LÄS ÄVEN: Hus & Hems chefredaktör besökte designveckan i Milano – här är hennes trendspaning!


4. Smakresa

Efter att ha fått en stroke innan han fyllt 30 började Kristoffer Vural uppleva smaker och dofter annorlunda och han längtade efter en tandkräm som gjorde tandborstningen till något extra och som kunde återskapa smaker och dofter från barndomen. Utifrån de tankarna skapades varumärket Selahatin, som gör exklusiva tandvårdsprodukter med unika smaker. En tub tandkräm kostar ca 200 kr, men är en lyxig smakupplevelse utöver det vanliga. Du hittar den här.

5. Ljuvligt rosa

”Gemstone Pink” heter den fina ljusrosa nyansen som Juniper låtit kunderna rösta fram och som nu finns i sortimentet. Lakanen tillverkas i ekologisk bomull i Portugal. Komplett set för dubbelsäng, från 3 500 kr, Juniper. Du hittar det här.


LÄS ÄVEN: Sveriges bästa loppisar 2023 – hela listan


Scroll to Top