Fler sommarnyheter från Ikea – se bilderna här!

Färgstarkt och lekfullt möter mjuka och harmoniska nyanser i Ikeas nya sommarkollektion. Läs mer om nyheterna och se bilderna här!

Starka uttrycksfulla färger eller en behaglig och lugnande palett? I juli släpper Ikea ännu fler sommarnyheter som bjuder på något för alla smaker – från färgstarka till det mer dämpade och harmoniska. Nyheterna tar främst plats i vardagsrummet och sovrummet med mörkläggningsgardiner, kuddfodral, sängkläder och hyllor. Kollektionen har även ett extra fokus på förvaring med nyheter som förvaringslådor och skåp.

Den ena stilen domineras av färger som rött, blått, gult och rosa. Det andra temat karaktäriseras med toner av blått, brunt, och beige tillsammans med trämaterial – se julinyheterna på Ikea 2023!


LÄS ÄVEN: Svenskt Tenns sommarutställning signerad Margherita Maccapani Missoni – se bilderna här


2-sitssoffa Klippan i Vansbro gul.
Mattan Idrottshall.
Kudde Ekluggmal.
Kanna Chilifrukt och vas Gradvis.
Lampskärm Löknäs.
Kuddar Guldfly.

Starka färger och former

Bland kollektionens färgstarka inslag syns bland annat hyllan Baggebo som kommer i en ny röd kulör, pallen Kyrre kommer i en ny djupblå nyans och den öppna hyllsektionen Platsa får en ny kornblå färg. Utöver det kommer nya uppiggande färger och mönster på sängkläder, kuddar och mattor. Sängkläderna Sommarvicker och kuddarna Ekluggmal är några exempel. Kollektionen innehåller även den kulörta vasen och vattenkannan Chilifrukt och Gradvis samt brickan Palpfjäril.

– Det jag ville uppnå med dessa produkter var att få in lite humor i designen. Vanligtvis gillar jag att ha den inställningen när jag skapar, det ger karaktär, säger Luna Gil, designer på Ikea, som har tagit fram flera av de färgglada nyheterna. 

Hylla Eket.
Vitrinskåp Blåliden.
Pläd Vallkrassing.
Spegel Skogsgränsen.
Mörkläggningsgardiner Lönnstävmal.

LÄS ÄVEN: 7 fina inredningsidéer för sovrummet (som vi älskar!)


Lugna nyanser och naturmaterial

Kollektionens andra tema präglas av olika blå, mjuka nyanser, beige och brunt. Det finns även ett fokus på organiska former och trä. Bland nyheterna hittar man till exempel sänkläderna Jordranunkel, den blå filten Vallkrassing, kuddfodralet Sanela och de Jacquardvävda mörkläggningsgardinerna Lönnstävmal. Den organiska formen står rottingspegeln Maristova, inspirerad av inredningstrenden Japandi.

Förvaringsbord Kvistbro.
Väggförvaring Hästviskare.
Krukor Drömsk.
Påslakan Sommarvicker.
Påslakan Sommarvicker.

Fokus på förvaring

För den som behöver extra förvaring i hemmet bjuder kollektionen på flera olika lösningar. För småsaker kommer fövaringslådorna Harvmatta i två färger och storlekar, skrivbordsstället Vattenkar samt tidskriftssamlaren Fagning. Skåpet Eket kommer i den nya bruna färgen valnöt och förvaringsskåpet Ivar kommer i en svart version.

Filt/påse Hybridlärk.
Förvaring Harvmatta.
Bärbar klädhängare Fagning.
Bordslampa Blåsverk.
Dörr Kalbåden, hylla Platsa och pall Kyrre.

LÄS ÄVEN: Ikea släpper ny hantverksmässig kollektion – se bilderna här!


Släpps i juli

De nya sommarnyheterna från Ikea släpps i juli på ikea.se och i alla svenska varuhus.

Hylla Baggebo.
Förvaringslådor Rykta.
Spegel Maristova.
Påslakan Jordranunkel.
Skrivbordslampa Flottilj.
Skåpet Ivar.
Rulla till toppen