Äntligen grillsäsong – 6 anledningar till att Kamado Sumo är sommarens bästa köp

Äntligen värme, trädgårdstider och utematlagning! Funderar du på att uppdatera grillen? Här ger vi dig sex anledningar till att välja mästargrillen Kamado Sumo som kan användas året om – och som nu finns till specialpris hos Bagaren och Kocken.

1. Den är mångsidig 

En Kamado Sumo är den schweiziska armékniven av grillar. En multifunktionella allround-grill som fungerar som en slags allt-i-ett-matlagningsstation som hjälper dig att lyckas i uteköket – oavsett om du grillar, röker, steker eller bakar. Den kolsnåla keramiska grillens unika förmåga att hålla både mycket höga och mycket låga temperaturer gör att du får samma grymma resultat, oavsett vilken matlagningsmetod du väljer. Den isolerande keramiken gör dessutom att du inte behöver hålla ett högt luftflöde genom grillen, vilket gör att råvarorna behåller sin naturliga fuktighet och i sin tur förhöjer smakupplevelsen och ger den svårslagna kolgrillseldade smaken.  

Köp din Kamado Sumo-grill till specialpris här.

2. Den funkar året om  

Griljera julskinka på grillen? Varför inte. Kamado Sumos höga kvalitet och tjocka lager med keramik med ett yttre hölje av emalj ger en optimal isolering och effektivitet och gör att grillen levererar på samma höga nivå året runt – oavsett om du grillar i snöstorm eller högsommarvärme. Grillens jämna värmefördelning och förmåga att hålla en låg och stabil temperatur länge gör dessutom att du kan hålla glöden vid liv under lång tid, även med en mindre mängd kol.   

3. Den backas av proffsen 

Kocken och krögaren Johan Jureskog, grundare av hyllade köttkrogen AG och hamburgekedjan Jureskogs, och Michelin-kocken Albin Wessman, Stockholms just nu kanske mest hajpade krögare som bland annat driver krogarna Adam/Albin, Misshumasshu och nyöppnade jättesatsningen Solen, är två av Kamado Sumos många namnkunniga ambassadörer.  

Kamado Sumo-ambassadören Johan Jureskog håller glöden vid liv.

4. Den bygger på beprövade metoder

Kamadogrillning är ingen ny företeelse. Matlagningstekniken har används i tusentals år i framförallt Asien. Förlagan kommer från Japan och ordet ”kamado” har samma betydelse som ugn på japanska. Lerspisar – runda lerkrukor som användes vid japanska högtidsceremonier för att ånga ris, med kol och torra kvistar som bränsle – är den moderna kamadogrillens föregångare. Vissa av de drygt 3 000 år gamla lerugnarna hade spjäll och dörrar för bättre värmereglering, precis som dagens Kamadogrillar.

5. Den värms upp naturligt  

Ett av huvudskälen till att använda en keramisk konstruktion är att det inte ska finnas några ämnen i grillen som påverkar smaken negativt. Enligt samma resonemang är träkol det självklara bränslevalet i en Kamado Sumo. Träkol lämnar inte mycket aska och till skillnad från kolbriketter så innehåller de inte några tillsatser som kan påverka smaken på maten. Resultatet: en naturligt god arom och grillsmak.  

6. Det finns något för alla 

Kamado Sumo erbjuder en rad olika grillar i sitt sortiment – från lyxiga värstingmodellen Kamado Sumo Signature Pro, med detaljer i rostfritt stål och en grillyta på 56 cm – till portabla Kamado Sumo Mini, skräddarsydd för utflykter och balkonggrillning. Praktiska tillbehör som den roterande rotisseriet, som även extraknäcker som pizzaugn, och den elektriska varmluftständaren Sumo Lighter, som ger glödande kol på under 60 sekunder, hjälper dig att ta grillningen till nästa nivå.

Kamado Sumo funkar även utmärkt som pizzaugn och kommer utan problem upp i 450°C.

Hos Bagaren och Kocken hittar du ett stort utbud av Kamado Sumo-grillar och originaltillbehör – nu till specialpris. Klicka här för att ta del av erbjudandena.

Jureskog tipsar: Så lyckas du med köttet på Kamado Sumo

Rulla till toppen