7 fina inredningsidéer för sovrummet (som vi älskar!)

Vill du förändra sovrummet med nya inredningslösningar och färgval? Här bjuder vi på 7 fina inredningsidéer att inspireras av.

Vill du uppdatera sovrummet med nya inredningslösningar, textilier eller kulörer? Här listar vi 7 fina inredningsidéer – från nya färgkombinationer till stilsäker förvaring.

7 fina inredningsidéer för sovrummet:

1. Bänk vid fotändan av sängen

En bänk vid fotändan av sängen kan bli ett fint tillskott i sovrummet. Bänken passar perfekt yta för en trave böcker, krukväxt eller varför inte inomhustofflorna och pyjamasen?

Foto Ferm Living

LÄS ÄVEN: Inredningsredaktören: ”Så lyckas du med Japandi-stilen i sovrummet”


2. Rutiga sängkläder i gult eller orange

Det enklaste sättet att ge sovrummet en ny känsla är att byta sängkläder. Ett rutigt bäddset i gult eller orange ger sovrummet en varm och inbjudande känsla.

Foto Ikea

3. Hylla i hörnet

Finns det plats för ett sängbord Bredvid sängen? Då kan du sätta upp en liten hylla i hörnet – perfekt för en bukett snittblommor. Hyllan kan även kompletteras med en enkel vägghylla ovanför sängen.

Foto Alcro

4. Varmrosa väggar

Trenden med varma nyanser av rosa och persika lever vidare. Färgen gör sig kanske extra bra i sovrummet, där den verkligen kommer till sin rätt och kan hjälpa till att sprida en mysig stämning. Testa att addera gula detaljer för en somrig känsla.

Foto Bemz

LÄS ÄVEN: Här är växterna att ha i sovrummet – för bättre sömn


5. Blomlåda för gröna växter

Växter renar luften och har därför en självklar plats i sovrummet.Vill du få ännu mer plats för dina gröna växter är det fint att inreda med en blomlåda, gärna i en nyans som harmonierar med rummets övriga inredning.

Foto Auping

6. Låt tapeten sätta tonen

Har du hittat en favorittapet? Låt den sätta tonen för inredningen och textilierna i sovrummet. Här har den romantiska, naturnära tapeten kombinerats med både sänggavel och sängkläder i samma naturinspirerade palett.

7. Blommigt med blommigt

Blommiga mönster syns på allt från kuddfodral och örngott till påslakan och överkast just nu. Testa att mixa olika blommönster med varandra för att skapa en levande och romantisk känsla i sovrummet.

Foto Boråstapeter

LÄS ÄVEN: Sommarkänsla i sovrummet – stylistens 5 bästa knep


Rulla till toppen