7 snygga och praktiska utekök för uteplatsen

Vill du kunna laga mat utomhus i sommar? Här tipsar vi om 7 snygga och praktiska utekök – från småskaliga med matlagningsyta till helt utrustade kök med kylskåp och grill.

Drömmer du om att laga mat under bar himmel på altanen eller uteplatsen? Av någon anledning smakar ju maten så mycket bättre utomhus, särskilt på sommaren. Här tipsar vi om 7 utomhuskök – både för dig som vill ha en liten matlagningsyta att förbereda en enkel sallad på och för dig som letar efter ett fullt utrustat utekök.

7 snygga och praktiska utekök:

1. Grillskär från Ikea

Serien Grillskär från Ikea är ett fint budgetkök med moduler som kan sättas ihop efter eget behov. Modulerna består bland annat av arbetsbänk, förvaring, gasolgrill och diskho. Du hittar det här!

Foto Ikea

LÄS ÄVEN: Bygg ett eget utekök – steg för steg


2. Horizont från Jabo

Det här naturnära uteköket från Jabo är tillverkat i träskyddsbehandlad gran och innefattar både diskho och arbetsyta. Du hittar det här!

Foto Jabo

3. Utekök från Contura Steel

För dig som vill tillaga allt från kött och fisk till grönsaker utomhus och letar efter ett premiumkök finns detta utekök från Contura Steel. Varumärket har flera varianter, både med gasolgrill och kolgrill. Här syns Topp 5, Basic 16, Gasolgrill. Du hittar det här!

Foto Contura Steel

4. Läckö från Hillerstorp

Uteköket Läckö från Hillerstorp passar fint för en mindre uteplats. Om man vill göra köket större finns det fler moduler att köpa till. Uteköket på bilden är 110 cm brett och 61 cm djupt. Du hittar det här!

Foto Hillerstorp

LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar – 5 steg till ett lyckat utekök


5. Fornax från Brafab

Sätt stilen på uteplatsen med ett utekök i svart och luckor i teak. Fornax från Brafab är ett utekök som består av fem moduler som kan kombineras på olika sätt. Du hittar det här!

Foto Brafab

6. Luciano Nero från Boretti

Letar du efter ett komplett utekök? Då kanske det lyxiga köket från Luciano Nero från Boretti kan vara ett alternativ. Förutom grill innehåller köket även förvaring och kylskåp. Du hittar det här!

7. Utekök från Bellac

Det här svarta och stilrent uteköket är tillverkat i aluminium och innefattar tre stycken moduler.och en topp i granit. Modulerna innehåller bland annat avlastningsbord, diskho, hylla, hörnbänk och vattenkran. Du hittar det här!


LÄS ÄVEN: Utekök och grillplats – inspireras av den vackra trädgården i Köpenhamn


Scroll to Top