Chefredaktören: ”5 favoriter i april”

Discoljus, ett rockigt halsband och fotokonst. Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna och detaljerna som ger guldkant i april.

Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna som ger guldkant i april.

1. Nytolkad klassiker

Ljusstaken ”Rocky Baroque” är Hanna Hansdotters oemotståndliga nytolkning av en klassisk kolonn. Denna lila är 17,5 cm hög, 3 100 kr, Kosta Boda. Du hittar den här.


LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: Så skapar du en kreativ och livfull inredning


2. Tillgänglig fotokonst

I slutet av februari öppnade Picture This Gallery i Tvålpalatset nära Mariatorget i Stockholm. Här finns fotokonst av internationell klass, både i större och mindre upplagor, i alla prisklasser. I källarvåningen kommer man att presentera större utställningar med fotokonst och först ut var Helena Blomqvist med sin utställning ”On the Ending of Species”, som bilden ”Forest Lake” ingår i. Just denna bild görs bara i en upplaga på 6 exemplar. Picture This Gallery, Sankt Paulsgatan 29, Stockholm. Läs mer här.

3. Discoljus

Lisa Hilland är en formgivare med känsla för hantverk, kvalitet och småskalig produktion med ett alldeles eget uttryck. Nu firar hon 25 år som formgivare med att lansera det nya varumärket Atelier Lisa Hilland. En av företagets första nya produkter är den glammiga lampan ”Glamrocks”, som består av metalldelar och som tillverkas i Småland och kan sättas ihop i olika varianter. Läs mer här.


LÄS ÄVEN: Inredningsredaktören: ”Så lyckas du med Japandi-stilen i sovrummet”


4. Doftkärl

Det bosniska företaget Zanat har tillsammans med formgivaren Monica Förster utvecklat regionens traditionella träsnideri till modern design. Ett exempel är den vackra behållaren ”Scentainer” som fylls med väldoftande träspån, ca 2 300 kr. Du hittar det här.

5. Pärlhalsband

Det vackra och lite rockiga halsbandet av förgyllt silver och sötvattens­pärlor kommer från Hilke Collection, 1 999 kr. Du hittar det här.


LÄS ÄVEN: Sveriges bästa loppisar 2023 – hela listan


Rulla till toppen