Elfas förvaringsexpert: Så skapar du mer plats för det moderna livet

Har du någonsin funderat på hur din hall påverkar ditt humör? En hall med var sak på sin plats ger en behaglig känsla av kontroll. Här delar Elfas förvaringsexpert med sig av sina bästa tips på hur du inreder hallen smart!

Elfas förvaringsexpert Christine Dalman.

I hallen är det inte bara ytterkläder och skor som ska samsas om utrymmet. Det här är rummet som hela familjen passerar och det är här vi ofta är på språng och behöver ha våra saker lättåtkomliga, såsom padelracket, in- och utgående paket, skateboarden eller tidningarna på väg till återvinningen. Tänk efter vilka behov du har och avsätt plats för dina prylar så slipper du stök och sparar dessutom tid.

Hallen är det rum där svenskar är mest missnöjda med sina förvaringslösningar. Som tur är kan du göra något åt det. Till exempel kan du organisera din hallförvaring på ett smartare och mer utrymmeseffektivt sätt. Det handlar om att använda utrymmet du har klokt, och lägga till rätt funktioner för det du behöver förvara. En välorganiserad hall ger dig inte bara en smidigare avfärd på morgonen, utan också en behagligare känsla när du kommer hem igen.

– Jag hoppas att några av mina tips nedan kan hjälpa dig att hitta både utrymme och lugn i hallen, säger Christine Dalman.

* Elfas förvaringsrapport 2020, läs den fullständiga rapporten på elfa.com

Placera allt i rätt höjd så att alla i familjen lätt kan nå sina saker. Flytta upp inredningen allt eftersom barnen växer.

3 tips för en enkel vardag

1. Dra nytta av det faktum att alla passerar hallen. Ett utrymme för återvinning eller en förvaringstavla med viktigt kom ihåg kan vara praktiskt här.

Skapa ett praktiskt utrymme för återvinning eller sätt upp en förvaringstavla som får fungera som familjens informationscentral.

2. Det är inte bara ytterkläder och skor som ska samsas om utrymmet. Om du har en dedikerad hylla där du samlar post, paket, hörlurar med mera, så slipper du stök.

Skapa plats i hallen för in- och utgående paket.

3. Förvara träningsutrustningen i hallen så är du snabbt iväg.

Gör det lättare att komma iväg till träningen genom att förvara utrustningen nära till hands.

Vill du få fler förvaringstips? Besök elfa.com!

Scroll to Top