8 fina sätt att inreda uteplatsen och balkongen

Sommarsäsongen ligger framför oss och det börjar bli dags att planera uteplats och balkong. Här är 8 fina sätt att inreda uteplatsen och balkongen på i vår.

Utomhussäsongen närmar sig med stormsteg och det börjar bli hög tid att planera uteplatsen. Här delar vi med oss av 8 olika sätt att förnya utomhusrummet på i vår och sommar!

Förnya uteplatsen och balkongen – 8 fina idéer:

1. Sätt upp en hängmatta

Gör en mysig vilo- och läshörna i ett hörn av uteplatsen med hjälp av en hängmatta. Hängmatta fungerar även ofta fint på balkongen.

Foto Bloomingville

LÄS ÄVEN: Utomhusbelysning för uteplatsen – 8 fina idéer


2. Möbel med förvaring

Ont om plats? Satsa på en multifunktionell möbel med förvaring. Som den här soffan från Rusta, med smarta förvaringskorgar undertill.

Foto Rusta

3. För svalare kvällar

På kvällarna när graderna kryper neråt kan det vara skönt med något värmande att plocka fram. En filt i ull eller fårskinn i stolarna är både fint och skönt.

Foto Skinnwille Home

4. Satsa på stora krukor

Vill du fylla upp uteplatsen så är stora krukor ett bra val! Det ger uteplatsen en lummig känsla och gör så att du kan lägga din energi på ett fåtal växter.

Foto Granit

LÄS ÄVEN: Inspireras av uteplatsen med pergola och vackra växter


5. Skapa en grönskande vägg

Ett annat sätt att få till en lummig känsla är att sätta upp ett nät på väggen där klängväxter kan slingra sig. Perfekt lösning för den lilla uteplatsen eller balkongen.

Foto Granit

6. Mysigt med tält

Har du mycket utrymme så är ett tält i hörnet av uteplatsen ett fint sätt att inreda på. Det här tältet är inrett med en tjock madrass och kuddar, perfekt för den som vill gömma sig undan solen en stund eller som en mysig lekyta för barnen.

Foto Rusta

7. Inred med textilier

En mysig och ombonad uteplats skapar du enklast med textilier, med en fin utomhusmatta, plädar, kuddar och mjuka dynor kommer du långt!

Foto Pappelina

8. Addera naturmaterial

Ett annat sätt att tillföra värme på uteplatsen eller balkongen är att inreda med naturmaterial, som bambu, rotting eller trä.

Foto Bloomingville

LÄS ÄVEN: 12 snygga uteplatser och balkonger att inspireras av


Rulla till toppen