Så inreder du ett litet badrum – 4 smarta tips

Ska du planera inredningen i ett litet badrum? Här är fyra smarta tips att inspireras av!

Om du har ett litet badrum blir det extra viktigt att tänka några varv kring planeringen av inredningen. Här delar vi med oss av fyra smarta tips!

Så inreder du ett litet badrum:

TIPS 1: Tänk på att prioritera

Börja med att skriva en lista över dina behov och önskningar för att sedan rangordna sakerna efter vad som är viktigast för dig. Något de flesta människor prioriterar högt är bra förvaringsutrymme. Börja därför förslagsvis att planera för ett tvättställ med underskåp. Det ger dig bra förvaring med lättillgängliga lådor. 

Foto Ifö

LÄS ÄVEN: Badrumsspecial: 14 nyheter och trender att inspireras av


TIPS 2: Satsa på lådinsatser

För att maximera utrymmet i varje låda är lådinsatser att rekommendera. På så sätt går det att organisera alla saker på ett strukturerat sätt samtidigt som det är platseffektivt. Att skapa förutsättningar för att hålla ordning och reda blir extra viktigt när kvadratmetrarna är få. 

Foto Ifö

TIPS 3: Dölj bakom spegelskåp

Ett sätt att skapa en större rymd i ett mindre badrum är att sätta in ett spegelskåp. Speglarna gör det möjligt även för ett litet badrum att upplevas stort samtidigt som skåpet erbjuder både förvaringsutrymme och belysning. 

Foto Ifö

LÄS ÄVEN: 14 vackra badrum att inspireras av


TIPS 4: Undvik kanter och hörn

Rengöring runt hörn och kanter kan många gånger vara besvärligt, inte minst i mindre badrum. Därför är det viktigt att välja rätt toalett och badrumsmöbler som undviker svåråtkomliga dammfällor. Exempelvis kan toaletten monteras på väggen för att göra det enklare att rengöra golvet. 15 cm är det perfekta avståndet mellan toalettens nedre kant och golvet. 

Foto Ifö

Källa Ifö


LÄS ÄVEN: Så skapar du ditt drömbadrum – 6 värdefulla tips


Rulla till toppen