H&M Home släpper kollektion med kvinnliga kreatörer – se kollektionen här

Tuftade kuddar, jordnära toner och färgglada detaljer – spana in H&M Homes nya designsamarbete med konstnärerna Lulama Wolf och Amber Vittoria.

H&M Home fortsätter låta kvinnliga konstnärer sätta sin prägel på produkterna. Nu släpps For the Love of Art, en ny kollektion som tagits fram i samarbete med den sydafrikanska konstnären Lulama Wolf och den amerikanska konstnären, poeten och författaren Amber Vittoria.

– Konst och interiör går hand i hand på H&M HOME. Genom att stärka unga kvinnliga kreatörer och ge dem en plattform genom vårt Love of Art-initiativ, kan H&M HOME både inspirera kunder med konstnärens talanger och inreda deras hem. Kollektionen innehåller vackra inredningsdetaljer i varierande form och färg. Vi hoppas att våra kunder kommer att älska det lika mycket som vi gör, säger Evelina Kravaev-Söderberg, Head of Design & Creative på H&M Home.

Amber Vittoria.
Lulama Wolf.

Produkterna i kollektionen är indelad i två delar, där varje konstnär satt sin egen prägel produkterna. Sydafrikanska Lulama Wolf bjuder på en tuftad matta, jaquard-virkad filt, tuftade kuddfodral i olika storlekar och handmålade tallrikar.

– Jag har alltid sagt att jag vill att mitt arbete och konst ska nå och påverka fler människor på ett sätt som hedrar var jag kommer ifrån; och H&M HOME har gjort det möjligt med detta samarbete. Jag hoppas att folk uppskattar kollektionen lika mycket som jag själv gör. Jag hoppas verkligen att samarbetet lever för att vara en symbol för vad jag skulle vilja fortsätta göra med mitt arbete, säger Lulama Wolf.

Amber Vittorias konstnärskap präglas av färg, abstrakta former och glädje – något som hon tagit med sig in i samarbetet med H&M Home. I hennes del av kollektionen hittar man en matta, kuddfodral i sammet, tallrikar och tre posters.

– Jag är mycket exalterad över mitt samarbete med H&M Home. Hem fyllda med konst skapar utrymmen för glädje, kärlek och avkoppling, och det här är ett tillgängligt och färgstarkt sätt att föra in konst i ditt hem, säger Amber Vittoria.

Vad inspirerar dig i ditt konstnärskap?

– Jag inspireras av känslor, naturen och ljus.  

Har du någon favoritprodukt i kollektionen?

– Mattan! Den har inte bara den perfekta storleken, den är dessutom enkel att underhålla och så är den färgstark.

Hur ser du kollektionen framför dig i mottagarens hem?

– Produkterna kan bli ett färgstarkt inslag i ett i övrigt neutralt hem men de passar även perfekt in i en mer färgstark inredning, tillsammans med andra färgstarka detaljer.

Kollektionen lanseras i utvalda butiker och på hm.com/home 16 mars.

Rulla till toppen