Jotex släpper exklusiv mattkollektion med hyllade designern – se bilderna här

Jotex senaste designsamarbete bjuder på tuftade mattor i jordnära nyanser, designade av Maja Johansson Starander. Spana in kollektionen här!

Designern Maja Johansson Starander har har designat exklusiva mattor för stora modehus, butiker, hotell och restauranger. Men även formgett mattor för olika mattföretag. Nu har Jotex teamat upp sig med den mattkunniga designern. Resultatet? Fem vackert tuftade mattor i olika former och storlekar.

Kollektionen finns i limiterad upplaga och alla mattor är tillverkade i Sverige av företaget Hitex. Tanken har varit att skapa en kollektion mattor som känns både tidlösa och moderna.

–  Jag ville skapa en kollektion mattor som alla utgår från samma material men som får skilda uttryck i form av kvalitet, känsla och textur genom de olika teknikerna som används vid tuftning. Jag har utgått från traditionella mått men utmanat genom att addera mindre varianter för att skapa dynamik och uppmuntra till ett nytänkande kring komposition, säger Maja Johansson Starander till Jotex.

Samtliga mattor är tillverkade av de naturliga materialen ull och lin.

– För mig är det lilla inslaget av en vacker lintråd oerhört lyxigt. Och det är känslan av lyx som var viktigt för mig. Att designa tidlösa mattor av hög kvalitet som håller länge, säger Maja Johansson Starander till Jotex.

Inspirerade av naturen

Mattorna är inte bara tillverkade i naturmaterial, designen är även den inspirerad av naturen. Mattorn aDardel och Rho är inspirerade av snäckskal, Cast och Pratos yta påminner om mönstrade stengolv och Tenutos textur påminner om karvade mönster på en trädstam.

Du hittar alla mattor här!

Rulla till toppen