Blommigt och drömskt – våren 2023 på Ikea är här!

Våren 2023 på Ikea bjuder på blommiga mönster, drömska, varma färger och taktila material – se vårnyheterna på Ikea här!

Dagarna är plötsligt ljusare och vårsolens första strålar har börjat titta fram. Ett annat säkert vårtecken är att inredningskedjornas vårnyheter sakta men säkert börjar trilla in. Senast ut är Ikea, som bjuder på en vårkollektion indelad i två olika teman – Från knopp till blomning och Ett naturligt sätt att vara.

Duken Sommarflox.
Taklampan Fyrtiofyra.
Tesilen Ängsblåvinge.
Stolen Östanö och köket Nickebo.
Bäddsoffan Nyhamn.
Rullvagnen Övning.

Drömskt tema

Den första stilen kännetecknas av mjuka former och blommiga mönster, inspirerade av de första varma solstrålarna och knoppar som kommer i blomning. Flera av mönsterbilderna i kollektionen Från knopp till blomning är inspirerade av designern Emma Prowses hundpromenader i naturen.

– Min inspiration kommer ofta från saker jag har runt mig i vardagen – där jag bor och naturen jag ser varje morgon och kväll när jag är ute och går med min hund. Jag älskar att tolka formerna och färgerna på växter, träd, stenar och blommönster, säger Emma Prowse som står bakom flera av mönstren.

Servetterna Sommarflox.
Bakformarna Sommarflox.
Kuddfodralet Polartåg.
Gardinerna Säckmal.

I kollektionen syns bland annat serien Sommarflox som innehåller servetter, bakformar, duk och glas. Även sängkläderna Lönnhöstmal tar plats i kollektionen tillsammans med pläden Humlemott och de handgjorda kuddfordralen Dvärgnarv och Tåghakmal.

Sängkläderna Lönnshöstmal.
Vasen Pellarrönn.
Kuddfodralet Dvärgnarv.
Pläden Humlemott.
Kuddfodralet Tåghakmal till vänster.
Sängkläderna Jungfrunäva.
Duschkorgen Blecksjön.
Överdraget Strandmon.

Krämiga toner

Precis som namnet antyder så är temat Ett naturligt sätt att vara inspirerad av det enkla, med ett extra fokus på det taktila. Här syns till exempel beige, trä och krämiga toner i kombination med jute, rotting och bomull. Bland nyheterna hittar man till exempel kuddfodralet Korallbuske, den handvävda lampskärmen Kappeland och pinnfåtöljen Persbol.

Lampskärmen Kappeland.
Pinnfåtöljen Persbol.
Sidorbordet Olseröd.
Kuddfodralet Korallbuske.
Krukan Klarbär.

Vårnyheterna släpps på ikea.se och i Ikeas varuhus i april 2023.

Rulla till toppen