Varmt och färgstarkt i arkitektritade villan: ”Det måste vara praktiskt för att passa tre barn”

Anine började om helt från scratch när hon skulle inreda sin arkitektritade trevåningsvilla. Resultatet har blivit ett lika elegant som mysigt hem, anpassat för en aktiv trebarnsfamilj med hund.

Anines arkitektritade hus ligger så vackert med utsikt över vattnet. Här i villan på tre våningar bor hon med sin man Fredrik, deras tre barn och spanielhunden Abbey. Det var just familje­livet som var utgångspunkten för Anine och Fredrik när de skulle bygga sitt nya hus. 

– Önskemålet var ett varmt och färgstarkt hem, säger Anine. Det måste också vara praktiskt och passa för tre barn, en hund och ett aktivt liv.


LÄS ÄVEN: Bohemisk och lyxig känsla i sovrummet – 7 fina inredningsknep


Vardagsrummet är en förlängning av köket och gränsen mellan de två ytorna markeras av tapeten på ena vardagsrumsväggen och mattan (båda från Fargerike) som ramar in soffgruppen. Soffa, fåtölj och ottoman, Slettvoll. Puff från Missoni Home.
Här bor: Anine och Fredrik von Krogh med tre barn samt hunden Abbey. Jobbar som: Anine är inredare och influencer, @villavonkrogh. Huset: Villa på 400 kvm i Vollen, Oslo.
Den skalformade skålen från Milla Boutique är fylld till brädden med pioner och andra blommande skönheter.
Uteplatsen ligger direkt utanför köket, vilket gör det enkelt att äta utomhus när vädret tillåter. Gardinerna är från Bjørkelangen Systue.
Köksinredningen är målad i ”10683 Cashmere” och väggarna i ”12075 Soothing Beige”, Jotun. Matbordet är designat av Anine, tillverkare Brubakken Home. Stolar, Hviit, lampor ovanför bordet, Gervasoni. Eldstad, Alfa Varme, med kakel från Studio Bergersen/Flisekompaniet. Det härdade Magnarp-golvet är från Bjelin.

Bygget tog två år, men resultatet har blivit precis som de önskade. Köket är husets rymliga hjärta med plats för alla.

– Vi valde öppen planlösning för vardagsrum och kök, säger Anine. Men i och med soffgruppen skapas ändå olika zoner. 

Köksöns soffa är specialbeställd efter Anines önskemål. Kudde, Missoni Home, glasburkarna är från Bastide Interiør. Rosa lampor, Ebb & Flow.
Köksinredningen är designad av Anine och går att köpa via hennes företag. Beslag, R. Bergersen. Bänkskivorna i komposit är från Granitop, vitvarorna är från Miele och barstolarna från Sika Design. Fronterna är målade i ”10683 Cashmere” och väggarna i ”12075 Soothing Beige”, Jotun. Det härdade ”Magnarp”-golvet är från Bjelin. 
Parets sovrum är målat i ”20144 Grounded Red”, Jotun. Sänggaveln är klädd i ”Manipur” från Designers Guild. Överkast, Lively Home, kuddar, Lama, Home & Cottage och Designers Guild. Sängbord, Ikea, med lampa från Ebb & Flow som Anine har dekorerat med snäckskal. Papperskransen är också Anines verk.
I anslutning till sovrummet finns ett badrum med dusch. Här är väggarna målade i Jotuns ”1016 Pale Sand”. Klinker från Studio Bergersen/Flisekompaniet och blandare från Hans Grohe. Kommoden är Anines egen design och handdukarna från Gant.
Ena vardagsrumsväggen täcks av en bokhylla som Anine har ritat. Beslagen är från R. Bergersen och bokhyllan är målad i ”12075 Soothing Beige” från Jotun, samma som väggarna. Genom dörröppningen ser man in i arbetsrummet.

Anine designade köket själv och är framför allt nöjd med den mjukt beigebruna färgen. Extra komfort blev det genom soffan som ritades in vid köksön. Härifrån kan man beskåda kökspysslet och njuta av värmen från den öppna och kakelklädda spisen.

Även erfarenheter från det tidigare hemmet togs i beaktande vid utformningen av bostaden. Ibland är det detaljerna som gör hela skillnaden, tycker Anine.

Hallen som förbinder sovrumsdelen med de sociala zonerna har ett fotogalleri med familjeminnen och ovala speglar från Ellos.
Vid entrén står Anines sitt- och förvaringsmöbler för Brubakken Home. Textil ”Manipur”, Designers Guild.

– Ett måste den här gången var till exempel en spishäll med integrerad fläkt, säger hon. 

Anines och Fredriks förra hus såldes fullt möblerat. Den totala nystarten gjorde att det kändes som att börja jobba med en helt ren målarduk, tycker Anine. Nu kunde de välja saker som passade perfekt till varje rum. 


LÄS ÄVEN: Så rengör du silver – med enkla husmorsknepen


Badrummet är ett smycke och används mest av Anine och de två yngsta barnen. Allt kakel är från Studio Bergersen/Flisekompaniet. Ovanför badkaret från Villeroy
& Boch hänger vägglampor från Ebb & Flow. Alla blandare, Hans Grohe.
Hunden Abbey har fått ett eget badkar! Perfekt när smutsiga tassar måste sköljas. De höga kanterna stoppar stänket när Abbey skakar loss efter duschen.
Det stora badrummet med kakel från Studio Bergersen/Flisekompaniet. Alla blandare, Hans Grohe. Intill badrummet är tvättstugan där hundens egen duschplats skymtas. Handduksstege, Home & Cottage. 
Arbetsrummet ligger vid vardagsrummet och med skrivbordet placerat för härlig utsikt. Väggar och tak är målade i ”9938 Dempet Black” från Jotun Skrivbordet är från Plexon och stolen är från Jotex.
I ett hörn av arbetsrummet går det att ta sig en funderare i soffan från Englesson. Prydnadskuddarna är från Lively Home, spegeln på väggen från Moodies och korgen är från H&M Home. På skåpet står en Jonathan Adler-vas. 

LÄS ÄVEN: 8 enkla (och snygga!) inredningslösningar och idéer


– Jag blandar gärna olika stilar. Även om en helhet måste finnas så måste man våga också. Inte vara rädd för att lägga till färger, mixa texturer och bara leka med inredningen!

Rulla till toppen