8 vackra och kreativa påskdukningar att inspireras av

Påsken väntar bakom hörnet och vi längtar efter att få duka bordet med kreativa detaljer och starka färger. Här är 8 påskdukningar att inspireras av!

Från gula detaljer och färgglada dukar till klassiskt porslin och naturmaterial. Påsken väntar bakom hörnet och vi passar på att inspireras av högtidens vackraste dukningar.

Här är 8 fina påskdukningar att inspireras av:

1. Gula nyanser

Gult är påskens stora färg! Duka bordet med olika detaljer i gult, små vaser, äggkoppar och prydnadsföremål. Matcha med en lika gul och vårfräsch tygservett på tallriken.

Foto H&M Home

2. Klassiskt porslin

Duka bordet med klassiskt porslin i blått och vitt. Vårkänslan skapar du genom att addera en rosa duk, rosa blommor och fjädrar i påskriset.

Foto Fyrklövern

3. Ägg som placeringskort

En enkel och fin detalj är att använda äggen som placeringskort (givetvis med tanken att de sedan ska ätas upp). Skriv med penna direkt på äggskalet eller använd en märkmaskin för att skriva ut namnen.

Foto Granit

4. Matcha duk med servett

Skapa en fin helhet genom att matcha duken på bordet med servetterna på tallrikarna. Här syns det ikoniska mönstret Berså av Stig Lindberg, från Granit.

Foto Granit

5. Maxa med färg

Inspireras av Svenskt Tenns otroliga känsla för färgstarka dukningar! Här blir en rosa duk, gula blommor och dekorativt porslin en vinnande kombination.

Foto Svenskt Tenn

6. Duka med stilleben

Planera små stilleben på bordet – det kan vara en liten vas med påskblommor tillsammans med höga ljusstakar eller varför inte en stor skål fylld med dina favoritfrukter.

Foto Svenskt Tenn

7. Servera i påskägg

Fyll ett påskägg med högtidens godsaker och placera på tallriken. En fin och god överraskning!

8. Lila och gult

Låt trendiga toner av lila flytta in i påskdukningen, gärna tillsammans med gult och rustikt porslin.

Rulla till toppen