6 fina sätt att styla uteplatsen och balkongen på i vår

Snart är det äntligen dags att flytta ut vardagsrummet till uteplatsen eller balkongen. Förvandla uterummet till en mysig oas med hjälp av fina detaljer och smarta stylingknep. Här är 6 tips att inspireras av!

1. Stora krukor

Överdimensionerade krukor och stora växter är ett enkelt sätt att förvandla såväl uteplatsen som balkongen till en grön oas. Den här säsongen hittar du stora krukor hos bland annat House Doctor, Bergs Potter, Granit och Ellos Home.

Foto House Doctor

2. Inbjudande rottingmöbler

Är du ute efter en inbjudande och varm känsla på uteplatsen eller balkongen? Då är möbler i rotting ett säkert kort. Låt en hel möbelgrupp i rotting ta plats på uteplatsen, eller satsa på en eller flera fåtöljer eller stolar i det vackra materialet.

Foto Sika Design

3. Drinkvagn

Drinkvagnen har gjort stor comeback de senaste åren – och nu flyttar den ut i trädgården. Förutom att servera lunch eller frukost från den, är drinkvagnen dessutom perfekt som avlastningsyta för andra detaljer.

Foto Sika Design

4. Mjuk loungehörna

En loungehörna behöver inte bestå av vanliga loungemöbler. Med en tjock, mjuk madrass skapar du enkelt ett mysigt hörn – perfekt både på uteplatsen och balkongen.

Foto Granit

5. Sätt stämningen vid bordet

Skapa vackra dekorationer över bordet med hjälp av en bordsstång. Låt gröna kvistar slingra sig runt stången, häng upp små ljuslyktor, fäst blommor eller häng upp en stämningsfull ljusslinga.

Foto Rusta

6. Fint med hylla

En planterings- eller avlastningshylla är både ett praktiskt och snyggt tillskott på uteplatsen. Hittar du ingen hylla som känns helt rätt? Då är ett tips att köpa en hylla i trä och måla om den i din favoritkulör.

Foto Beckers
Rulla till toppen