8 stora inredningstrender 2023

Från starka accentfärger och futuristiska möbler till japandi och persikotoner – här listar vi 8 stora inredningstrender 2023!

1. Trä överallt

Trä är en trend som vuxit sig större säsong efter säsong. Även 2023 står vackra träytor högt i kurs, nu blandar vi dessutom gärna olika träslag med varandra för ett mer levande uttryck.

Foto Superfront

LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: Så inreder du enligt inredningstrenden Japandi


2. Japandi

En av årets stora trender är inredningsstilen Japandi, där skandinavisk design möter japansk minimalism. Här står enkelheten i fokus och inredningsstilen domineras även av naturmaterial, jordnära nyanser och låga möbler. Här tipsar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg om hur du lyckas med inredningsstilen.

Foto Karup Design

3. Lekfulla inredningsdetaljer

Vi vill (kanske mer än någonsin) att våra hem ska vara en plats för glädje och återhämtning. Ett sätt är att inreda med lekfulla inredningsdetaljer – den här säsongen syns till exempel lampor i starka färger, formbara lampfötter, prickiga kuddar, färgglada överkast, abstrakta skulpturer och vaser i roliga former.

Foto HK Living

4. Böljande former

Vågor och böljande linjer flyttar in i inredningen – 2023 blir året då allt från speglar, möbler och lampor till skålar och sänggavlar kommer i böljande utföranden.

Foto Melimeli

LÄS ÄVEN: Vårens trender – enligt våra danska designfavoriter


5. Lampor som tar för sig

Statement-lampan får en självklar plats i våra hem – oavsett om det handlar om en överdimensionerad rislampa i taket eller en färgstark bordslampa i bokhyllan eller fönstret. Den klassiska bordslampan Nessino eller Snoopy från Flos är två färgstarka exempel.

Foto &Tradition

6. Toner av persika och apelsin

Mättade färger är en trend som håller i sig, men även mer lugna och något mer neutrala toner blir viktiga 2023 – framför allt toner av persika och apelsin.

Foto Nordsjö

7. Starka accentfärger

2023 vill vi fylla hemmet med fina färgklickar i form av lampor, kuddar, mattor och vaser. Bland kulörerna syns bland annat starka nyanser av rött, blått, grönt och gult. Extra trendig är den färgfyllda kombinationen rött och blått.

Foto Verpan

8. Futuristiska möbler

Vi blickar framåt – och bakåt. Just nu inspireras vi nämligen av 1970-talets futuristiska science fiction. Möbler i rundade former, starka färger och plexiglas är några av ingredienserna.

Foto Ferm Living

LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: 5 knep när du ska inreda med färg


Rulla till toppen