5 trender från Stockholm Furniture Fair 2023

Lekfulla former och starka kulörer, hållbara naturmaterial och moderna retrovibbar. Vi listar fem trender från Stockholm Furniture Fair 2023.

Att vi är många som längtar efter glädje och positivitet var något som präglade 2023 års upplaga av mässan Stockholm Furniture Fair. Blått, rött, grönt och gult återkom i färgpaletten och lekfulla former dominerade – tillsammans med hållbara material som trä och mycket textil. Här är fem spännande trender som vi tar med oss från mässan.

5 trender från Stockholm Furniture Fair 2023.

1. Lekfullt

Starka kulörer och lekfulla former är en trend vi kommer att se mer av 2023. För den som vill få in mer lekfullhet i sitt hem är belysning ett enkelt sätt att göra det på. Under Stockholm Furniture Fair 2023 visade Oblure upp lamporna Arch Pendant och Stair. Hos Swedish Ninja kunde man bland annat se lampan C-lamp i olika kulörer.

C-lamp från Swedish Ninja.
Arch Pendant Lamp av Johan Lindsten & Markus Johansson för Oblure.
Stair av Notchi Architects för Oblure.

2. Moderna retrovibbar

Stolar med stålram, rundade soffor och fåtöljer och typiska retromönster men i uppdaterad version är något vi kommer att se mer av kommande säsong. Friends & Founders bjöd på flera möbler i den moderna retrostilen och Eilersen visade upp den rundade och byggbara fåtöljen Havana.

Stolen FF Chair av Friends & Founders.
Byggbara fåtöljen Havana från Eilersen.

3. Blått och rött

Att kombinera starka kulörer med varandra är ett vinnande koncept, nu låter vi gärna det starkt röda få sällskap av en lika knallig blå. Lammhults visade upp modulsoffan Bau som bland annat kommer i en starkt röd nyans, nya Aldaform visade upp bordet Knapp och hos Hve me over kunde man se träkrukor i både rött och blått.

Modulsoffan Bau från Lammhults.
Sidobordet Knapp av designduon Aldaform.
Ytterkrukor av furuträ från Hve me over.

4. Klätt i textil

Vi vill, kanske mer än någonsin, att hemmet ska kännas som en mjuk och trygg plats att landa på. Något som resulterat i att vi omger oss allt mer av textil. Men det handlar inte bara om klassiska mattor eller gardiner – väggbonaden har fått ett ordentligt uppsving och stolar tvinnade eller klädda i tyg tog plats på mässan.

Textil från Astrid som i år firar 20 år.
Mattan Dot från Ogeborg.
Stol av Maria Westerberg Design.

5. Trämöbler med tydlig ådring

En av mässans mikrotrender är betsade möbler med synlig ådring. Gärna i färg men möblerna kommer även i mer neutrala nyanser. Ett exempel är bordsserien Plybord från Blå Station och ett annat är serveringsvagnen Trifle av  Tekla Evelina Severin och Stine Aas.

Serveringsvagnen Trifle av  Tekla Evelina Severin och Stine Aas.
Bordsserien Plybord av Blå Station.
Rulla till toppen