Inredningsredaktören: Så inreder du med trendfärgen gul

Vill du få in en känsla av glädje och energi i inredningen? Då är gula nyanser ett bra val. Här tipsar Hus & Hems inredningsredaktör Therese Ahlström om 5 sätt att inreda med färgen gul.

För den som vill få in mer färg i inredningen finns det just nu mycket att välja bland. Gult är en av säsongens stora trendkulörer som passar lika fint på väggen som mindre inredningsdetaljer. Här tipsar Hus & Hems inredningsredaktör Therese Ahlström om 5 sätt att inreda med färgen gul.

Inred med gult – 5 fina tips:

1. Gul bordslampa

Inred fönsterbrädan, hyllan eller nattduksbordet med en färgglad lampa i gult. Klassikern Flowerpot från &Tradition kommer i en rad nya kulörer, bland annat senapsgult. Lampan kommer dessutom i en portabel version som gör det rätt att flytta runt den – varför inte låta den bli en del av ett vackert stilleben på soffbordet? Du hittar den här.

Lampan Flowerpot från &Tradition.

2. Pigga väggar

Ett enkelt sätt att skapa stor förändring är som bekant att måla om – en gul färg på väggen ger oss dessutom energi och positivitet. Vill du inte ha en stark gul kulör finns det flera mjuka och mer dämpade toner att välja mellan. En solgul kulör från Klint hittar du här.

Kulören Sun Room från Klint.

3. Gult i soffan

En pläd, kudde eller kuddfodral är perfekta detaljer att plocka fram så fort du kräver mer färg i hemmet. Klassikern Knot från Design House Stockholm finns i en fin gul nyans. Du hittar den här.

Kudden Knot från Design House Stockholm.

4. Fint med sidobord

Ställ det i sovrummet eller bredvid soffan i vardagsrummet – ett gult sidobord är både snyggt och enkelt att inreda med. Gör ett stilleben av dina favoritsaker och ställ på bordet eller låt det bli en färgglad avlastningsyta för kaffekoppen eller boken du läser just nu. Du hittar det här.

Sidobordet DLM i Sun Yellow från Hay.

5. Statement-fåtölj

Är gult en av dina favoritfärger som du gärna vill ha i inredningen en lång tid framöver? Då finns det till exempel flera fina sittmöbler att välja mellan, ett exempel är den gula fåtöljen Etcetera Easy Chair i färgen Turmeric Yellow. Fåtöljen är klädd i ekologisk sammetsvelour i hundra procent bomull. Du hittar fåtöljen här.

Etcetera Easy Chair i färgen Turmeric Yellow.
Scroll to Top