Chefredaktören: ”5 favoriter i februari”

Ett iögonfallande pennställ, handmålad tapet och ett handgjort armband. Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna och detaljerna som ger guldkant i februari.

Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna som ger guldkant i februari.

1. Hyllning till naturen

”Sormland Collection” är något så ovanligt som en kollektion med handmålade sidentapeter med motiv som utgår från naturen i Södermanland. Detta mönster heter ”The Orchard” och är en tolkning av Enni Varnäs 100 år gamla äppel- och päronträd på landet. Kontakta företaget Ennisance för priser och information. Du hittar den här.

2. Solstråle

Det är i det gråaste vädret som vi behöver färg som mest, eller hur? Danska Rains gör regnkläder som man gärna tar på sig. Den gula jackan i färgen ”Straw” kostar 999 kronor. Du hittar den här.

3. Kraftfullt

Vackert handgjort armband i förgylld mässing med naturligt formade halv­ädelstenar (zoisit med rubin), längd 18,5 cm, 3 995 kr, Märta Larsson. Du hittar det här.

4. Vild väldoft

Skön, mjuk­görande handtvål med en diskret och god doft av vild mossa och koriander, 500 ml, 290 kr, Meyenberg. Du hittar den här.

5. Smycke för bordet

Den lilla burken är en dröm att få ställa pennorna i på skrivbordet. Motivet är den klassiska pantern målad på porslin från Limoges, 9 x 10 cm, 4 450 kr, Cartier. Du hittar det här.

Rulla till toppen