5 stora trender från inredningsmässan i Paris

Maison & Objet bjöd på allt från lekfulla detaljer och färg till lampor i naturmaterial. Hus & Hems stylist Matilda Appelberg var på plats på inredningsmässan i Paris – här delar hon med sig av fem viktiga trendspaningar.

Vi är fortfarande i en svår tid och inredningen från mässan i Paris visar oss precis vad vi behöver – lekfulla detaljer, kulörta färger och formstark design, allt känns glädjefullt och samtidigt tryggt. Hus & Hems stylist och inredningsredaktör Matilda Appelberg var på plats på mässan Maison & Objet i Paris – här är hennes 5 spaningar.

5 trender från inredningsmässan i Paris:

1. Stilsäker ljusblå

Utan tvekan är ljusblått färgen som gäller just nu! På allt från porslin till textil och möbler. I rätt sammanhang får färgen ett stilsäkert uttryck som upplevs både harmonisk och modern. Mixa gärna ljusblått med persikefärgat och du är riktigt trendig.

Blå mugg från Bloomingville.
Ljusstake från Mette Ditmer.

2. Glädjefullt och kitschigt 

Jo visst behöver vi inredning som får oss att dra på smilbanden just nu. Många varumärken, stora som små bjuder på lekfull inredning och i många fall även är riktig kitsch. Ju galnare desto bättre! Mattor med djurmotiv, en trädgårdstomte som blåser tuggummi, eller vad säger ni om en fåtölj fylld med textila humrar.  

Lampa i keramik av Natascha Madeiski, Pulpo.
Lobster chair från AP Collection.

3. Lampor i naturmaterial

Som en kontrast mot lekfullhet och kitsch så är samtidigt naturmaterial en stor trend, och framför allt kunde vi se det på taklampor. Mängder av vackra lampor i harmoniska toner som är tillverkade av bland annat palmblad, bambu och sjögräs. En lampa som smälter in i det jordnära hemmet men kan också vara ett fint blickfång för dig som har en annan stil.

Taklampa från Rock the Kasbah.
Inredning från Taller Indias.

4. Vågformad inredning

Vågformad inredning fortsätter stort in i 2023, det är böljande former på allt från skålar till möbler. Det påminner om vatten och mjuka vågor och det ger ett lugnt och behagligt intryck, samtidigt som det skapar karaktär och fina blickfång.

Vågformat hos Jonathan Adler.
Soffa från Abhika.

5. Handens verk

Tummad keramik, lappteknik, quiltat och broderade textilier, inredning där handen gör sig påmind syns överallt. Det är en känsla som får oss tillbaka i tiden, laga och lappa det vi redan har, äkta hantverksteknik, men med nya moderna uttryck.

Keramik från Paola Paronetto.
Scroll to Top