5 inspirerande trender från Formex 2023

Färgstarkt, lekfullt, tuftat, naturnära och hantverk – här är våra 5 trendspaningar från Formex 2023.

Den 17 januari var det åter igen för mässan där inredning och nya trender står i fokus. Den här gången bjöd Formex bland annat på färgstark inspiration varvat med naturnära influenser och hantverk. Här har vi samlat fem spännande spaningar från mässan.

5 trender från Formex 2023:

1. Färg och åter färg!

Under årets mässa möttes besökarna av utställningen ”Dimensions of Colour”, skapad av hyllade koloristen och inredningsarkitekten Tekla Evelina Severin. Även mässans tema Colour vibes skvallrar om en av årets absolut största trender. Färgstarka väggar och tak, lampor, mattor och möbler är något som vi kan förvänta oss ännu mer utav 2023.

Formex-utställningen ”Dimensions of Colour” av Tekla Evelina Severin.

2. Lekfull inredning

Vi går mot en mer lekfull inställning till inredning, både när det kommer till färgval och val av inredningsdetaljer. Prickiga lampor, färgglada mattor, svamplampor, stora väggbonader och ljusstakar i annorlunda former är några exempel

Besökarna möttes av den färgglada och lekfulla utställningen.

3. Tuftat

Tuftat är en tydlig trend som kommer på både kuddfodral och mattor, de tuftade mattorna får även gärna hängas upp på väggen för en ombonad och uttrycksfull känsla.

Tuftat kuddfodral från Jakobsdals.

4. Skandinaviskt och jordnära

En jordnära färgpalett och naturmaterial är en trend som lever vidare, vurmen för trä blir bara större och vi fortsätter att inspireras av det skandinaviska, ljusa och stundtals minimalistiska.

Inredningsdetaljer från DBKD.
Träfokus hos Dixie.

5. Hantverk

Fokus på hållbarhet ökar, något som bland annat syns genom ett ökat intresse för hantverk. Vi vill veta hur vår inredning har tillverkats, vilka material som har använts och köper gärna inredning som känns mer personlig och unik. Under mässan tilldelades bland annat Bark Sweden priset ”Best in Show” Design Talents på Formex, för sin idé att skapa unika mobilskal av svenskt återvunnet trä.

Mobilskal i trä från Bark.
Nyheter från Lindform.
Rulla till toppen