Ikea släpper kollektion med Sabine Marcelis – spana in bilderna här

Skulptural design möter emotionell belysning i Ikeas nya samarbete med den Rotterdam-baserade designern Sabine Marcelis. Se bilderna här!

Belysning har blivit en allt viktigare del i inredningen – och armaturens estetik och den känsla ljuset förmedlar har kommit att spela lika stor roll som dess funktion. På samma tema släpper nu Ikea ett nytt designsamarbete med designern Sabine Marcelis, som bland annat uppmärksammats för sin karaktäristiska munkform. En form som även visualiseras i den nya Ikea-kollektionen i form av två skålar och en lampa. Kollektionen, som fått namnet ”Varmblixt”, innehåller dessutom flera andra skulpturala objekt som är designade för att interagera med både direkt och indirekt ljus.

– När ljuset passerar genom det orange glaset får det den mjuka munkliknande formen att glöda med ett varmt sken. Det är en fantastisk syn som fångar vår uppmärksamhet, oavsett om den ligger på bordet eller hänger på väggen, säger designern Sabine Marcelis om den munkformade lampan i kollektionen med Ikea.

Den nya kollektionen består av totalt 20 olika produkter. Förutom belysning syns även färgstarka mattor, soffbord en glashylla och mindre inredningsdetaljer och dukningsföremål.

Kollektionen släpps 3 februari på ikea.se och i alla svenska Ikea-varuhus (med undantag av Linköping, Örebro, Gävle och Haparanda.)

Scroll to Top