Stylisten tipsar: Så skapar du ett sovrum som andas fransk romantik

Influeras av fransyskorna och fransmännen i sovrummet och inred med mycket färg och personlighet. Ta fram den stora färgpaletten, mönstermixa och leta reda på unik inredning. Här tipsar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg om hur du fångar stilen!

1. Ögongodis

Unika möbler och ting ger oss en chans att skapa personlighet i rummet. Ett äldre krus, blommiga lakan eller denna utsmyckade vägglampa med vackra lampskärmar (från Matilda Goad & Co) passar utmärkt i franska stilen.

Foto Matilda Goad & Co

2. Våga mönstermixa!


En blommig tapet och randiga kuddar? Oja, inga konstigheter! Faktum är att du kan blanda de flesta mönster, men ett tips för att det ska ge ett behagligt intryck är att välja ut några få färger att hålla dig till eller ett formspråk på alla mönster som harmoniserar bra tillsammans. Denna tapet heter ”Acanthus” och kommer från Boråstapeter.

Foto Boråstapeter

3. Inred med speglar

Vad vore ett sovrum i den franska stilen utan en enorm äldre spegel. Denna kommer från Marie Olsson Nylanders samarbete med HK Living, men håll utkik på aktioner och second hand-butiker, där kan liknande speglar dyka upp.  

Foto HK Living

4. Ge sängen en vacker kostym 

Jobba med lager på lager. Kuddar i olika storlekar, störst längst bak och jobba dig framåt med de mindre. Sedan påslakan med både överkast och en pläd på som slängts lite slarvigt över sängen, det ger det rätta uttrycket för att fånga känslan i denna lite bohemiska stil. Denna textil kommer från Chamois. 

Foto Chamois

5. Ett mjukt formspråk

Den franska romantiska stilen innehåller mycket färg, oftast i dova färgskalor som blandas med varandra. Den innehåller också ett mjukt formspråk så som blommiga tapeter, valv på möbler och mjuka böljande textilier. Om du är sugen på denna grönskande tapeten så hittar du den hos Boråstapeter. 

Foto Boråstapeter
Rulla till toppen