Chefredaktören: “5 favoritdetaljer i januari”

Ny keramik, en vacker brosch och en väska utöver det vanliga. Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna och detaljerna som ger guldkant i januari.

Hus & Hems chefredaktör Karin Ohlsson-Leijon tipsar om nyheterna som ger guldkant i janari

1. Handritat

Under pandemin fick designern Lars Lars Nilsson möjlighet att sitta koncentrerat och arbeta i verkstaden på Nittsjö Keramik i Rättvik. Ur det arbetet kom den fina kollektionen ”IV Årstider”, med vaser, krukor och lampfötter med fint randmönster, från 390 kr, Nittsjö Keramik. Du hittar det här!

2. Färgstark

Högpigmenterade läppglans och flytande läppstift är favoriter för mig och nya ”Liquid Lipstick Vinyl” är en kombination med det bästa av båda: mycket färg och glans, men utan att kladda. Färgen ”Molasses” är en favorit, 470 kr, Byredo. Du hittar det här!

3. Glad brosch

När Ingegerd Råman premiär­visade sina broscher ”Joy” gav hon det perfekta restipset: ”Ta på en stor brosch på kvällen så märker ingen att du har samma kläder som på dagen.” ”Joy” finns i två storlekar och har smart magnetfäste, 2 800–3 200 kr, The Högdalen/Efva Attling. Du hittar den här!

4. Lyxpicknick

En extravagant present till den som har allt, och en fin uppvisning i hantverksarbete, är väskan med glas och plats för en flaska champagne, som är ett samarbete mellan champagnekännaren Richard Juhlin, Palmgrens och Reijmyre Glasbruk. ”Champange Hiking” kan beställas från Palmgrens. Du hittar den här!

5. Favoritplagg

Alla som känner mig vet att jag älskar skjortklänningar, så vad passar bättre än att möta våren i ”Jokapoika”, 2 250 kr, Marimekko.

Scroll to Top