6 enkla knep som skapar lyxkänsla i vardagsrummet

Vill du höja lyxkänslan i vardagsrummet? Ofta räcker det med små förändringar för att ta inredningen till nya höjder. Här tipsar vi om 6 knep för ett lyxigare vardagsrum.

Vilken känsla du än strävar efter i inredningen så sitter det i detaljerna. Vill du skapa känslan av lyx i vardagsrummet? Då är genomtänkta färgval, vackra stilleben och ombonade textilier inredningsdetaljer att lägga extra stort fokus på. Här tipsar vi om 6 knep som tar vardagsrummet till nästa nivå.

6 knep för ett lyxigt vardagsrum:

1. Stilleben av skulpturer

Skulpturala objekt känns både lyxigt och exklusivt. Just skulpturer är en trend som hängt med flera säsonger, det är dessutom ett enkelt sätt att höja lyxkänslan i vardagsrummet. Skapa ett vackert stilleben av flera skulpturer i olika storlekar. Numera finns det många prisvärda alternativ både hos inredningskedjorna och second hand.

Foto Sofacompany

2. Genomtänkt färgskala

Håll ihop inredningen genom att hålla dig till ett få utvalda färger som passar fint ihop. Ett vardagsrum i en enhetlig färgskala gör att rummet känns ombonat och lyxigt. Här blir den vackra spegeln pricken över i:et.

Foto Sesvan

3. Stor matta

Är det något man bör prioritera om man är ute efter en ombonad och lyxig känsla i vardagsrummet så är det en stor och mysig matta. Välj gärna en matta med lång lugg för den ultimata lyxkänslan.

Foto Louise Roe

4. Snittblommor

Enkelt och så vackert! Snittblommor i en vas på soffbordet är ett väl beprövat knep för att skapa en lyxig känsla i inredningen. Ett tips till den som inte vill köpa färska snittblommor är att satsa på en torkad bukett där blommorna fått behålla sin färg.

Foto D-cor

5. Mjuk sammet

Sammet är kanske det lyxigaste material vi har – det är både mjukt och vackert för ögat. En soffa eller fåtölj i sammet är ett enkelt knep för att snabbt höja lyxkänslan i vardagsrummet. För den som inte vill göra en riktigt så stor investering kan känslan av lyx nås lika bra med hjälp av sammetsfodral till kuddarna i soffan.

Foto Boråstapeter

6. Vackra blickfång

En vacker tavla kan höja lyxfaktorn i rummet på ett ögonblick. Klä väggarna med ett fåtal konstverk eller skapa en personlig tavelvägg av flera favoriter.

Foto Farrow & Ball
Rulla till toppen