Så inreder vi köket 2023 – 5 stora kökstrender

Kök som smälter in allt mer i hemmets övriga möblemang, naturliga trämaterial och organiska former. Här listar vi 5 stora kökstrender 2023.

Organiska former, helvitt och naturliga trämaterial – det är några av ledorden för det kommande årets kökstrender enligt den svenska kökstillverkaren Nordiska Kök. Nu kan vi se fram emot ett kök som flyttar in i finrummet och blir en naturlig del av hemmets övriga möblemang. Något som bland annat syns genom att vitvaror helt byggs in, köksinredningen mer påminner om ett elegant sideboard och att allt fler vågar lyfta in personliga och iögonfallande detaljer.

5 stora kökstrender 2023:

1. Träkök inspirerar

Kärleken till träkök lever vidare under 2023 och vi inspireras av såväl skandinaviskt formspråk som den japanska stilen. Nytt är att träköken allt mer kommer att matcha andra möbler i hemmet i samma träslag och nyans – som exempelvis garderober och sideboards. Träköket kombineras antingen med en bänkskiva i samma träslag eller i natursten.

Foto Nordiska Kök

2. Det vita köket är tillbaka

Nu är det dags för det vita köket att göra storstilad comeback – men i en lite annorlunda mjukare tappning. Nu kombineras det vita med natursten, detaljer i massivt trä och de vita luckorna får en matt och mjuk finish istället för det tidigare högblanka.

Foto Nordiska Kök

3. Organiska former

Vi har sett möbler, speglar och andra inredningsdetaljer fått rundade hörn och organiska former. Nu är det kökets tur! Köksinredningen mjukas upp genom rundade hörn – på till exempel änden av köksbänken eller ett skåp.

Foto Nordiska Kök

4. Kök med kontraster

Allt fler vill skapa hållbart kök som håller länge – men utan för den skulle behöva tumma på den personliga känslan. Ska du ha sten i köket? 2023 blir året då vi väljer stensorter med eftertanke och ju mer konstrastrik sten, desto mer formstark och personlig blir stilen i köket.

Foto Nordiska Kök

5. Platsbyggt

Något som smög sig på redan 2022 och som spås få full genomslagskraft under 2023 är att skapa kök som passar perfekt in i hemmets övriga stil och arkitektur. Trenden grundar sig i längtan efter att skapa ett tidlöst hem och skapa ett fullt utrustat kök men som upplevs mer som ett sällskapsrum. Allt från kyl och frys till kaffebryggare göms därför i skåp och bakom pocketdörrar.

Foto Nordiska Kök
Rulla till toppen