Ikeas första vårnyheter för 2023 – se bilderna här

Färgstarkt sextiotal, eleganta influenser och massor av textilier inspirerade av grönska och växtlighet. Spana in Ikeas första nyheter för våren 2023.

Det nya året väntar bakom hörnet och redan nu börjar inredningsnyheterna att trilla in. Hos Ikea radar smarta förvaringslösningar upp sig tillsammans med färgstarka inredningsdetaljer och mönstrade textilier – som hämtade ur en italiensk film från 1960-talet.

”Kontrasterna i material och mönster, spänningen mellan glansigt och matt, hårt och mjukt – en stil som får oss att fly vardagens kantigheter och resa in i en värld där livet är enkelt, bekvämt och lite magiskt.” Så beskriver Ikea de första nyheterna för våren 2023.

Väggförvaring Vattenkar.
Förvaringsskåpet Selsviken.
Väggdekoration Blandskog.
Smart förvaringslåda på hjul, Billy.
Den färgstarka stolen Tobias.
Stolen Klinten.
Klädhängaren Tjusig.

I kollektionen syns bland annat färgstarka kuddfodralet Parksallat, designat av Lisa Bengtsson. En annan nyhet är Soffan Jättebo och golvlampan Våghöjd.

– Tanken med Våghöjd var att skapa en LED-golvlampa som får plats bakom soffan och ändå nå fram till soffbordet – utan att slå i väggen eller tippa. Du kan enkelt rotera lampan dit du vill ha den, och justera intensiteteten med den inbyggda dimmern, säger Mikael Axelsson, designer.

Kuddfodralet Parksallat.
Soffan Jättebo.
Lampan Våghöjd.
Krukan Sagogryn.
Vitrinskåpet Rudsta.

Elegans i sovrummet

Sovrumsnyheterna präglas av en elegant stil med detaljer i guld, glas och mörkt trä. Här syns till exempel kuddfodralet Näbbspinnare och påslakansetet av Änglatrumpet av Lisa Bengtsson samt bordslampan Pilblixt och vasen Räffelbjörk av designern Lisa Hilland.

Kuddfodralet Näbbspinnare.
Bordslampan Pilblixt.
Påslakan Svartklint.
Påslakansetet Änglatrumpet.
Vasen Räffelbjörk.
Förvaringskorgen Risatorp.

Växtlighet inspirerar

Våren på Ikea hämtar precis som flera säsonger tidigare även inspiration från naturen. Från de ljust gröna löven och trä till naturens mjuka, enkla och organiska former. Bland annat i form av påslakansetet Klätterkalla, med mönster av monsterablad, kuddfodralet Småfrossört, gardinen Rosenanemon, påslakansetet Ängsnejlika, väggdekorationen Häggmispel samt den naturnära vikväggen Tolkning.

Skärmväggen Tolkning.
Påslakansetet Klätterkalla.
Kuddfodralet Småfrossört.
Gardinen Rosenanemon.
Väggdekorationen Häggmispel.

Nyheterna släpps i butik och på ikea.se i januari 2023.

Rulla till toppen