Renovera köket? Här är 7 smarta och snygga idéer att inspireras av

Planerar du en köksrenonvering och är på jakt efter smarta och snygga lösningar? Här delar vi med oss av 7 inspirerande idéer.

Att renovera köket innebär att många beslut behöver fattas – både när det kommer till funktion och utseende. Här har vi samlat 7 smarta och fina köksidéer som vi inspireras lite extra av just nu.

7 smarta och snygga idéer för köket att inspireras av:

1. En grund av trä

Gillar du trä? I stället för att välja klassiska träluckor kan du låta väggen gå helt i trä och låta luckor och bänkskiva ha ett annat uttryck. I det här köket från Marbodal i samarbete med Toniton kombineras det ljusa trämaterialet med kontrastrik terrazzo och luckor med svarta detaljer.

Köket från Marbodal har synts i Grand Designs Sverige hemma hos arkitekten Edd Rushton. Kökslucka Arkitekt Plus i Tonitons kulör Creme. På väggen sitter vitrinlucka med svart ram från Marbodals Signatur Ekbacken. Foto Ragnar Ómarsson

2. Tvåfärgat

Låt färg få flytta in i köket! Ett effektfullt sätt att göra det på är att välja två färger som fungerar fint tillsammans. Här går luckorna i en vacker blå kulör medan kakel, köksfläkt och vägg har fått en varm rosa ton.

Väggmodellen Strik Foto Fjäråskupan

3. Färgmatcha köksfläkten

Ett annat sätt att jobba med färg i köket är att matcha luckorna med fläkten. Här går både köksluckor och fläkt i en vacker grön kulör.

Köksfläkt Replik från Fjäråskupan. Foto Fjäråskupan

4. Smart belysning

Rätt belysning är A och O för ett funktionellt kök. I det här köksskåpet har man fräst in en Minimal LED-profil, 6 mm bred, med en tunn LED-strip.

Belysningslösning från Beslag Design. Foto Beslag Design

5. Integrerad värmelåda

Lagar du mycket långkok eller brukar du fermentera yoghurt? Då är den här helintegrerade värmelådan ett perfekt tillskott i köket. Den har en jämn värmefördelning på upp till 80 °C och lämpar sig även bra för att hålla middagen varm fram till dess att du ska servera den.

Helintegrerad värmelåda WS 061 från Gaggenau. Foto Gaggenau

6. Fina detaljer

Det sitter i detaljerna! Kökshandduken tenderar ibland att hamna lite överallt i köket. Häng upp den på en stilren köksreling med krokar, som du fäster på gaveln av köksbänken.

Köksreling Aveny från Beslag Design. Foto Beslag Design

7. Personligt med tavelhylla

Känner du att du inte behöver överskåp? Planera istället in en vägghylla som får sträcka sig över hela köksbänken. På det sättet kan du göra köket mer personligt med tavlor och olika inredningsdetaljer som du placerar på hyllan.

Foto Fjäråskupan
Rulla till toppen