Hus & Hem-redaktionens bästa julklappstips

Är du på jakt efter den perfekta julklappen till den inredningsintresserade? Här delar vi på Hus & Hem med oss av våra bästa julklappstips.

1. Braids från Studio Kleiner

En viktig julklapp! Evelina Kleiner från Studio Kleiner skapar konst för kvinnorna i Iran. Köper du ”Braids” går all vinst till Amnesty. Du hittar den här!

– Matilda Appelberg, stylist

2. Lykta av Pierre Forssell

Den skimrande ljuslyktan i mässing designad av silversmeden Pierre Forssell på 1960-talet är som ett smycke i inredningen och en perfekt julklapp till hemmet. Forssell gjorde under sin tid på Skultuna Messingsbruk 1955–1986 flera designklassiker och denna har nyligen tagits upp i produktion igen. Lite spännande kuriosa är att hålmönstret skapades genom att man brände hål på förlagan med en svetslåga. Höjd 13,5 cm, 1 298 kr, Skultuna. Du hittar den här!

– Karin Ohlsson-Leijon, chefredaktör

3. Denimförkläde från Cook n’ Bloom

Ett rejält och snyggt förkläde i denim passar lika bra i julstöket som i uteköket. 690 kr, Cook n’ Bloom. Du hittar det här!

– Cecilia Lübeck, redaktör

4. Doftljus från Byredo

Ett lyxigt doftljus är en tidkös julklapp som även blir en fin inredningsdetalj i hemmet. Den här klassikern från Byredo är ett fint exempel som gärna får gärna ligga under min gran i år. Du hittar det här!

– Therese Ahlström, redaktör

5. Ljusstake av Fanny Olla

Ett ljus i mörkret! När elräkningarna skenar och omvärlden känns mörk och dyster låt då levande ljus förgylla vardagen. Fannys Ollas skapar fantastiska handgjorda ljusstakar i keramik. Du hittar den här!

– Matilda Appelberg, stylist

6. Kashmirpläd designad av Ann Ringstrand

En lyxig, mjuk pläd i ull och kashmir är precis vad som behövs för att värma sig denna vinter. Fina ”Alma” är designad av Ann Ringstrand, som har en bakgrund inom modevärlden. Mått 130×180 cm, 2 699 kr, Markslöjd. Du hittar den här!

– Karin Ohlsson-Leijon, chefredaktör

7. Kopp av Frid Eklund

Är svag för keramik och dessa koppar från Frida Eklund står högt på önskelistan! 360 kr. Du hittar dem här!

– Cecilia Lübeck, redaktör

8. Vas av Alvar Aalto

Ge bort ett exemplar av den här vackra specialutgåvan av 181 mm-formen designad av Alvar Aalto. Formen är en del av den serie som vann världsutställningen i Paris 1937 och blir ett fint tillskott i inredningen – perfekt för såväl vinterns som vårens buketter. Du hittar den här!

– Therese Ahlström, redaktör

Rulla till toppen