Stylisten tipsar: 8 inspirerande idéer för en ombonad jul

En doftande minigran på byrån, levande ljus i ett gnistrande stilleben och en pampig krans av granris ovanför matbordet. Här ger Hus & Hems stylist Matilda Appelberg sina bästa tips för en ombonad jul.

1. Bra balans

Levande ljus sätter stämningen direkt. Att använda sig av ljusstakar i olika höjder ger en fin balans i ett stilleben av ljus. 

2. Vacker väggdekoration

Gör enkelt din egen krans med hjälp av lite ståltråd och eukalyptus. 

3. Dramatisk högtid 

Rött hör julen till och vanligtvis är grönt färgen vi ser den tillsammans med. Testa att i stället att addera svarta och andra mörka toner för en effektfull och dramatisk känsla i inredningen.

4. Kronan på verket

Rama in matplatsen med en stor pampig krans av granris hängande från taket. Stommen är en rockring där vi hårt lindat granris runt med hjälp av ståltråd.

5. Lys upp i vintermörkret

Har du ett stort fönster kan du med fördel placera flera julstjärnor i det, gärna i olika höjd. Det blir ett blickfång som lyser upp fint i vinternatten. 

6. Stämningsfullt stilleben

Skapa små stilleben i hemmet som för tankarna till julen. Inredning i naturmaterial, äpplen i en skål och så klart en söt minigran stående i en korg.

7. Tacksamt med textil

Ett ombonat hem skapar du enklast med hjälp av textil. Ös på, det kan aldrig bli för mycket. Tänk på att gärna blanda olika material så som fårskinn, sammet och linne. Det gör ett levande intryck och skapar en skön balans.

8. Servera snyggt!

Kanelstänger, stjärnanis och grankvistar får hela huset att dofta gott och skapar samtidigt jul­stämningen på bordet.

Scroll to Top