Hannes Mauritzon är Årets inredningsinspiratör 2022

Med en inbjudande och generös värme bjuder Hannes Mauritzson via Instagram in oss alla till sitt hem och sin vardag. Det är en vardag att inspireras av och drömma om, fylld av inredningsidéer och nya projekt, men alltid med ett harmoniskt lugn att vila i. Möt Hannes Mauritzon – Årets inredningsinspiratör 2022!

Årets inredningsinspiratör är ett pris som delas ut av Hus & Hem i samband med Stora stylingkvällen. Priset delas ut till en person som sprider glädje, kunskap och inspiration för hemmet – det kan gälla inredning, trädgård, design eller arkitektur. Vinnaren har röstats fram av läsarna på husohem.se.

Hej Hannes! Hur känns det att ha vunnit titeln Årets inredningsinspiratör? 

– Helt otroligt. Det må låta klyschigt, men jag trodde aldrig att det skulle bli jag. Det är verkligen ett kvitto på att man nått ut till dem som aktivt har valt att följa.

Foto Hannes Mauritzon

Du är ganska nyinflyttad – vad är det bästa med ditt nya hem? 

–  Att våningen sträcker sig åt alla väderstreck. Vi kan röra oss fritt i lägenheten och komiskt nog går vi ibland om varandra för vi tar olika vägar när vi letar efter varandra. Jag älskar också våra kakelugnar, balkongen som ligger i anslutning till köket som gör det till den ultimata sociala ytan, och framför allt: vårt gula kök! 

Foto Hannes Mauritzon

Hur skulle du beskriva inredningen?

– Vårt nya hem har en konstnärlig och lantlig känsla. Vi har varit noga med att addera mycket färg och mönster. I vårt nya hem har vi valt gula väggar, grön tapet, gult kök, skulpturer, mönstrade kuddar och annat kul. Det gör mig glad att vistas i vårt hem.

Vilket är ditt bästa tips till den som vill dela med sig av inredning i sociala medier? 

– Hitta din nisch och vad du vill bidra med. Jag har från början haft som mål att mina inlägg antingen ska skänka mina följare ett leende, en eftertanke eller tröst. Svara på kommentarer och meddelanden och ”put yourself out there”. Slutligen så måste du självklart testa dig fram! Vi klarar så mycket mer än vad vi själva tror. Jag tror på dig som läser detta.

Foto Hannes Mauritzon

Hannes tips för ett ombonat hem

1. Våga pryda dina väggar med färg. Du kommer inte att ångra dig. Jag blir glad varje gång jag ser våra gula väggar, det känns som en kram från solen. 

2. Ta in naturen, oavsett om det är en bukett från trädgården, från din lokala florist eller material som går att hitta utanför din egen dörr. 

3. Titta inte så mycket på vad alla andra gör – tillåt dig att inspireras, men kopiera inte. Du måste se till dina behov och vad du tycker om. Du ska trivas i dina val och det ska vara hållbara förändringar

Rulla till toppen