Vad vore hösten utan läsning? 5 tips på mysiga böcker

Mysig och humoristisk deckare, pirrig romance i sekelskiftesmiljö, storslagna romaner och hjärtvärmande feelgood. Nu är äntligen bokhösten här och vi har valt ut fem nya böcker att krypa upp i soffan med.

Jul i rampljus 
av Amanda Hellberg

I denna romance-roman, som utspelar sig under julen 1902, får vi följa den unga sångerskan Harriet Hjort och pianisten Isak. Det bjuds på spännande utmaningar – både ekonomiska och känslomässiga. Detta är tredje fristående delen i Ulltunasviten.

Vad vore hösten utan läsning? 5 tips på mysiga böcker

Det är året 1902 och den unga, begåvade sångerskan Harriet Hjort uppträder i folkliga ölhallar tillsammans med pianisten Isak. Han är blind och är därför delvis beroende av Harriet, som i sin tur inte sjunger lika bra som när hon är tillsammans med Isak. Deras nära vänskap har dock sakta förändrats, men ingen av dem vågar dock erkänna att den övergått i kärlek.

När den mäktige teaterdirektören Josef Ståhl utlyser en tävling om huvudrollen som Snöprinsessan på hans stora scen i Göteborg trotsar Harriet sin tilltagande rampfeber och deltar. Både pengar och hennes framtid står på spel. Men medan julsnön faller över den glittrande staden inser Harriet att hon slungats in i en teatervärld fylld av hårda krav, oönskad uppvaktning och farliga lockelser.
Provläs boken gratis här!

Brittas arv 
av Eleonore Holmgren

Äntligen är uppföljaren till succédebuten Sista sommaren här! Vi möter Adam som försöker få ordning på Brittas arv. Men när hans tidigare kriminella liv gör sig påmint är han osäker på hur högt priset för allt får vara. 

Vad vore hösten utan läsning? 5 tips på mysiga böcker

När Adam kommer tillbaka till Lindö första gången sedan Brittas begravning är ingenting sig likt. Hennes barn har inte hittat något testamente och alla är osams med alla. Karlsson har lämnat Lindö, ett hus har brunnit ner och det har börjat hända konstiga saker i bygden…

Trots att Adams relation med flickvännen Sara är skakig var det ett självklart för honom för Adam att åka till Lindö. Han försöker få alla att bli vänner igen och vårda minnet av Britta. Men i stället hamnar han i blåsväder och hans gamla kriminella liv nafsar honom i hälarna. Han vill ingenting hellre än att Brittas arv ska få leva vidare på Lindö, men hur högt pris är han själv beredd att betala?
Se en liveintervju med Eleonore Holmgren här!

Pennys passion 
av Tessa Dare

I tredje delen i den historiska romance-serien Kvinnorna på Bloom Square får vi följa Lady Penelope, eller Penny som alla säger, i hennes strävan efter att hjälpa alla djur. Något som visar sig bli något problematiskt när affärsmannen Gabriek Duke flyttar in i huset intill…

Vad vore hösten utan läsning? 5 tips på mysiga böcker

Det finns knappt ett skadat eller övergivet djur som Penny inte öppnat sitt hem till. Det blir den attraktiva affärsmannen Gabriel Duke snabbt varse om när han investerar i huset intill Pennys. Det visar sig vara en klar nackdel att bo granne med ett provisoriskt djurhem när man vill göra husaffärer. Han kräver därför att Penny ska göra sig av med djuren. Hon går med på det under villkoret att han ska hitta nya, kärleksfulla hem till alla djur. Till geten, igelkotten, alla kattungar, den tvåbenta hunden och fåglarna…

Gabriel som aldrig upplevt äkta kärlek och inte alls förstår sig på djur, tar sig an den, vad han tror lätta, utmaningen. Men snart är han inte bara täckt av katthår och kompis med hunden, utan också upp över öronen förtjust i deras matte.
Provläs boken gratis här!

Det rånar sig nog 
av Catharina Ingelman-Sundberg

Pensionärsligan är tillbaka! De ger sig ut på sin sista utmaning – en stöldturné för att hjälpa de som har det svårt. Men hur får man tag på pengar när bankerna inte längre har kontanter? Och hur undviker man polis och maffia? En sak är dock så gott som säker: Det rånar sig nog… Eller? 

Vad vore hösten utan läsning? 5 tips på mysiga böcker

Med uppfinningsrikedom och handlingskraft står Pensionärsligan inför sin sista stora utmaning. I sin strävan att hjälpa de som har det svårt ger de sig ut på en stöldturné, men eftersom bankerna numera saknar kontanter måste de söka nya utvägar… Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta tar sig därför ut i cyberrymden och prövar lyckan bland kryptovalutor, artificiell intelligens och robotar. Med i spelet finns också en norsk oljemiljardär, antika guldmynt, förlista skepp, massor av champagne och riktigt vällagrad whisky.

Böckerna om Pensionärsligan har legat på topplistorna runtom i hela världen och är utgivna i mer än fyrtio länder.
Provläs boken gratis här!

Drömmarnas flod 
av Elisabet Nemert

En flod, en båt, ett annat liv. I denna värmande feelgood får vi följa den framgångsrika affärsmannen Noha parallellt med Kassanda, kvinnan han älskar, som befinner sig i en annan del av världen. Det blir en känslomässig berg- och dalbana som inte lämnar någon oberörd.

Vad vore hösten utan läsning? 5 tips på mysiga böcker

Den framgångsrika affärsmannen Noha har lämnat det flotta kontoret på Wall Street och excesserna i New York för Amazonas regnskog. Han är på flykt från den person han själv blivit och inte längre vill vara. Under färden på floden möter Noha utsatthet, fattigdom och vilda djur – och en gammal kvinna som guidar honom på förunderliga vägar.

Paprallellt får vi följa Kassandra, kvinnan Noha älskar. Hon har lämnat honom och i hemlighet rest till Blekinge i Sverige där hon har sina rötter. Där upplever hon sitt livs mest omtumlande tid.

Drömmarnas flod är ett svindlande vackert äventyr där de skimrande trådarna mellan skickligt vävs samman och den inre och yttre resan fullbordas till slut på ett överraskande vis.
Läs Elisabet Nemerts krönika här!

Om SelmaStories

Böcker, författare och aktuella ämnen som det pratas om – eller kommer att pratas om. Intervjuer, reportage, filmer och tips om såväl skönlitteratur som faktaböcker. Läs om det först på SelmaStories.

Som prenumerant på SelmaStories nyhetsbrev får du allt spännande från deras värld – direkt i din mejlbox. Då får du också ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter.

Vi önskar dig en riktig mysig bokhöst! 

Scroll to Top