Få hotellkänsla hemma – 5 bästa tipsen från Junipers grundare

Silkeslena sängkläder till rimliga priser, fluffiga handdukar och nu senast – lyxiga hotellmorgonrockar att använda hemma. Vi har träffat Junipers grundare Mathilda Wibom Westberg som berättar mer om morgonrockarna, och så ger hon oss sina bästa tips på hur du får till känslan av ett boutiquehotell hemma.

Junipers resa började när Mathilda och mannen var på smekmånad och bodde på ett mysigt boutiquehotell på Mallorca. Där sov de i de skönaste sängkläderna de någonsin upplevt. En lyxig känsla hon ville ta med tillbaka till vardagen. Men när hon skulle köpa hem likadana sängkläder till Sverige upptäckte hon inte bara att de var otroligt dyra. De hade även andra mått än svenska sängkläder. Då såddes första fröet till vad som skulle komma att bli Mathildas bolag Juniper.  

– Med Juniper vill jag inspirera till att hitta stunder varje dag när man kan njuta lika mycket som på semester. Det är lätt att leva för helgen eller för nästa semester, vilket jag tror alla kan göra ibland, men det är så otroligt viktigt att hitta njutbara stunder varje dag, berättar Mathilda.

Juniper lanserade först sina sängkläder, följt av handdukar och nu senast morgonrockar – och det var ingen slump att det blev just den produkten.

– När vi reser är en av de mest avkopplande och tillfredsställande stunderna att få komma upp på hotellrummet, ta av en varm dusch innan man kryper upp bland massa hotellkuddar – insvept i en mjuk morgonrock. Så jag tänkte, varför inte göra det till en del av vardagen?

Med det i åtanke designade hon en supermjuk, men ändå dressad, morgonrock som inte bara kan användas på morgonen eller när man kommer upp ur isvaken på vintern, utan även när man gör sig i ordning inför en lördagskväll. Morgonrocken är, precis som sängkläderna och handdukarna, inspirerade från boutiquehotell i södra Europa och tillverkade i Supima-bomull, som är en av världens finaste.

– Vi ville inte att det skulle bli en ”vanlig” morgonrock. Det handlade mycket om att få detaljerna rätt. Bara bältet tog det lång tid att hitta rätt tillverkningsteknik till för att få det att kännas lyxigt och annorlunda. Det slutade med att hela bältet sys för hand av vårt team i Portugal. Även slagen, manschetterna och passformen jobbade vi med länge för att de skulle få en exklusiv, bekväm och avslappnad känsla.

Familjen överraskades med fotografering

När morgonrockarna skulle fotas ville man göra en annorlunda fotografering, så Mathilda tog med de nya produkterna på familjesemestern – utan att berätta något för de andra. Men hon hade bestämt sig för att lyckas övertyga några av dem att vilja vara med på bilder, och så blev det! 

– Eftersom mycket av inspirationen och hela idén till Juniper hämtats från södra Europa så kändes miljön helt naturlig, det som däremot kanske växt sig på under senare tid är att vi gärna vill skapa en multigenerationell känsla där hela familjen är med – oavsett ålder. Det tycker jag skapar en otrolig genuinitet i bilderna.

Vi frågar om framtiden för Juniper och om vi kan förvänta oss några nya produktlanseringar.

– Framåt kommer vi successivt bygga ut vårt produktutbud med andra produkter som passar in på vårt virtuella boutique-hotell som vi brukar kalla för ”Hôtel de Juniper”, säger Mathilda och tillägger hemlighetsfullt:
– Jag kan avslöja att vi väldigt snart lanserar produkter inom doft-segmentet.

Här hittar du alla Junipers morgonrockar!

Mathildas 5 tips för att få hotellkänsla i sovrummet och badrummet

Förutom sköna lakan, fluffiga handdukar och lyxiga morgonrockar finns det några fler knep att ta till för att få till känslan av boutiquehotell hemma.

1. Många kuddar
En del av glädjen att bo på ett lyxigt boutiquehotell är sängen, de fluffiga kuddarna och de mjuka sängkläderna. Tror många känner igen sig i att det första man gör när man kommer till hotellrummet är att lägga sig på sängen och bara andas ut. 

2. Att sätta doft på sitt hem 
Försök att hitta en doft som tar dig tillbaka till härliga semesterminnen varje gång du går in i sovrummet. Dessa minnen kommer att påminna din kropp och sinne att få samma harmoni och lugn innan du går och lägger dig.

3. Städat sovrum
När du kommer hem efter en lång dag och går in i sovrummet vill du att det ska kännas inbjudande. Några enkla knep för att få den känslan är att bädda din säng på morgonen, bara försöka ha 2-3 saker på ditt nattduksbord och att hålla det rent i allmänhet. Kläder eller saker som vi kastar på en stol bredvid sängen skapar ett stökigt intryck. Det är bättre att lägga det i garderoben eller något annat dolt utrymme eftersom när det är svårare att komma ner i varv om det är stökigt.

4. Ha alltid extra handdukar i badrummet fint ihoprullade
Lägg handdukar framme ihoprullade precis som du får dem på ett härligt boutiquehotell. Det gör dig dessutom benägen att byta dina handdukar betydligt oftare. De bör ju inte användas mer än kanske 3-4 gånger innan de är dags att tvätta och absolut inte mer än en vecka. 

5. Städa badrumsskåpet
I ett hotellbadrum hittar du bara de nödvändiga sakerna. Så städa din badrumslåda och skåp och ha inte för mycket av dina saker framme. Låt alla dina badrumsartiklar ha sin plats i lådan. Ett tips är att ha en låda med de mest nödvändigaste sakerna och att ha resten i en annan. Och tro mig, både som kvinna och föräldrar, så vet jag att vi har saker som vi inte behöver varje dag. Ta tag i det i helgen!

Vill du se hela Junipers produktutbud? Klicka här!

Rulla till toppen