Lyckas med höstens dukningar – 8 fina tips

Är du på jakt efter inspiration till höstens dukningar? Vi listar 8 fina och kreativa tips!

1. Duka med jordnära nyanser

En av höstens stora färgtrender är jordiga nyanser inspirerade av naturen. Vad passar väl bättre än att lyfta in den harmoniska färgskalan på det dukade bordet? Gå loss på skärbrädor i trä, rostfärgade dukar och porslin i vitt och jordnära nyanser!

Foto Fyrklövern

2. Satsa på mjuka former

Dekorera med pumpor i olika storlekar för att skapa en mjuk och vacker känsla på bordet. Mixa riktiga pumpor med prydnadspumpor för en fin effekt.

Foto Fyrklövern

3. Kontraster på bordet

Detaljer i guld och sten eller grått kompletterar varandra och skapar en snygg kontrast på det dukade bordet. Lyxigt och rustikt på samma gång!

Foto Himla

4. Glöm inte textilierna

Låt en duk i någon av höstens nyanser ta plats på bordet och placera mjuka linneservetter på tallrikarna.

Foto Himla

5. Dekorera med saker från naturen

Ge dig ut i skogen och plocka vackra höstlöv, kottar och dekorativa grenar från marken, det ger både liv och en kreativ känsla till det dukade bordet.

Foto Fyrklövern

6. Effektfullt med levande ljus

Enkelt men så vackert och effektfullt! Vi talar såklart om levande ljus, som har en självklar plats på höstbordet. Den här säsongen syns både gyllene ljusstakar och lyktor i orange, rött och brunt.

Foto Ellos

7. Höst på varje tallrik

Ska du duka med placering? Köp små prydnadspumpor att fästa kortet på, eller fäst ett vackert höstlöv vid varje servett.

Foto Fyrklövern

8. Plantera i pumpa

Låt små porslinspumpor förvandlas till krukor för fina växter och placera dem på bordet. Det går givetvis även bra att gröpa ur pumpor för att skapa växt- eller blomsterarrangemang i.

Foto Fyrklövern

Scroll to Top