Det sitter i detaljerna – 4 viktiga element i badrummet

”Det sitter i detaljerna…” Det gäller inte minst när det kommer till inredning – och kanske framför allt i badrummet där de små detaljerna verkligen kan göra hela skillnaden. Här är är detaljerna som skapar känslan av ett exklusivt badrum.

Att bygga om badrummet kan kännas både dyrt och krångligt, men du behöver inte renovera helt och hållet för att få till en förändring som lyfter hela rummet. Små detaljer kan göra stor skillnad. Här är fyra exempel på detaljer att lägga en extra tanke vid.   

1. Röd tråd genom badrumsinredningen

För att skapa en röd tråd i badrummets detaljer kan du med fördel välja badrumsinredning, som till exempel tvålhylla, duschskrapa, toalettborste, krokar, toalettrulleshållare, i samma serie. Det danska företaget Unidrain har en unik inredningsserie som heter Reframe. Kollektionen finns i mässing, koppar, polerat stål, borstat stål och svart så att du kan välja just det utseende du föredrar.
Läs mer om Reframe Collection här!

2. Välj golvbrunn med omsorg

Golvbrunnen är ett exempel på en badrumsdetalj som gör mycket för helheten. De allra flesta badrum har en rund eller fyrkantig gallersil i rostfritt stål, men kanske har du uppmärksammat att många fina span och hotell ofta har andra typer av brunnar som löper längs med väggen? Varför inte göra likadant hemma?

Unidrain har en elegant och våtrumssäker lösning för ett linjärt golvavlopp för alla dusch- och våtrum. De finns i två serier – ClassicLine, som är ett stilrent golvavlopp i borstat rostfritt stål i sex designer, samt premiumserien HighLine.

I HighLine-serien har golvbrunnarnas traditionella galler bytts ut till en panel som gör det möjligt att skapa en unik lösning som matchar dina önskemål och behov. Serien har dessutom vunnit designpriser och finns i över 30 länder. Den unika panelen i HighLine skapar en smal spalt för vattnets avrinning, och du kan välja mellan både solida stålpaneler eller en diskret lösning, HighLine Custom utan ram, egna klinkerplattor i samma sort som i övriga badrummet för ett nästintill osynligt avlopp.

I HighLine-serien är HighLine Colour det senaste tillskottet. I den finns det olika finishar och färger på linjeavloppet som gör det enkelt att matcha övriga metalldetaljer i badrummet. Du kan bland annat välja mellan blankt stål – handpolerat rostfritt stål som ger en blank yta som liknar krom – samt koppar, mässing och svart. De färgade varianterna är tillverkade i PVD-behandlat borstat rostfritt stål.
Läs mer om Unidrains linjeavlopp här!

3. Duschvägg istället för draperi  

För att skapa ett praktiskt, lättillgängligt och luftigt badrum är duschlösningen viktig, även om du inte har ett så stort badrum. Genom att välja en duschvägg istället för ett draperi, som sällan hänger perfekt eller känns fräscht särskilt länge, kommer du långt.

Unidrains duschväggar i GlassLine-serien monteras utan synliga skruvar eller beslag som trots det står stabilt. Glasväggen monteras i Unidrains avloppsarmatur ShowerLine som monteras under klinkergolvet, och hakas fast i en rostfri väggskena som integreras i väggens tätskiktssystem. Glasväggen ser ut att sväva i en diskret rostfri stålram längs både vägg och golv, vilket ger ett väldigt exklusivt intryck. Tack vare att väggarna finns i olika djupmått och att de kan både höger- och vänsterställas passar de i de allra flesta badrum.

Genom att installera en GlassLine från Unidrain minskas risken för felaktiga fall som gör att vattnet inte leds ner i avloppet, eftersom både fall, avlopp och duschvägg hänger ihop. Förutom att säkerställa ett korrekt fall är GlassLine också en våtrumssäker lösning för duschhörnan. Förutom ett inbyggt fall består den nämligen av en patenterad avloppsarmtur med utloppshus, inbyggt fall och flänsar med ett spår där glasväggen sätts ned.   
Läs mer om Unidrains GlassLine-serie här!

4. Detaljer på handfatet

Vid handfatet spenderar vi kanske mest tid i rummet. Det är där vi uträttar vår hudvårdsrutin, borstar tänderna och sminkar oss. Därför är det en idé att lägga lite extra tid på att få till detaljerna just där. Beroende på hur mycket plats du har kan du ställa dit några fina parfymer, ett fint doftljus, en vas – och en noga utvald tvålpump.

Unidrain har nyligen utökat sin Reframe-serie med en tvålpump. Den finns i samma färger som du kan få golvavloppet samt badrumsinredningen i, vilket gör det möjligt att skapa en röd tråd genom rummets detaljer. Tvålpumpen står stabilt på en halkskyddad botten och doserar tvål oavsett var på ovansidan du trycker. Hela toppen kan skruvas av, vilket gör att det är enkelt att komma åt att rengöra och fylla på tvål.
Du hittar tvålpumpen här!

Läs mer om Unidrains produkter på unidrain.se!

Unidrain finns även på Instagram och Facebook!

Rulla till toppen