7 fina sätt att uppdatera hemmet med textilier

Vackra textilier har förmågan att göra hemmet mer personligt, ombonat och mysigt. Det är dessutom ett enkelt sätt att uppdatera hemmets olika rum. Här tipsar vi om 7 fina idéer.

Nya kuddfodral, en härlig matta, en ny soffklädsel eller ett fluffigt överkast – för den som vill förändra hemmet med textilier finns det många knep att inspireras av. Här tipsar vi om 7 sätt att inreda med textilier.

7 fina sätt att uppdatera hemmet med textilier:

1. Tyg på väggen

Sätt upp en matta, pläd eller en regelrätt väggbonad på väggen. Det blir en annorlunda dekoration som sticker ut samtidigt som det blir ett vackert blickfång i rummet.

Harvest Wall Rug från Ferm Living. Foto Ferm Living

2. Duka med linne

Ett vackert träbord i all ära men grunden för säsongens dukningar stavas bordsduk – allra helst i linnematerial i trendigt blått, randigt eller rutigt som ger en rustik men elegant känsla.

Dimblå linneduk Vila 140×250 cm från Hemtex, 999,90 kr. Foto Hemtex

3. Drömmigt med draperi

Vill du dela upp ett rum? Då är ett draperi ett fint alternativ. Antingen på skena i taket eller på ett mer klassiskt sätt i dörröppningen.

Här har överkastet Part Bedspread från Ferm Living blivit ett draperi. Foto Ferm Living

4. Matta med lugg

Mysiga mattor i naturmaterial och med lång lugg är ett enkelt sätt att höja mysfaktorn i vardagsrummet. Säsongens varianter går i nyanser av grått, beige och vitt.

Mattan Shaggy Undyed Wool 170×240, 2 699 kr från Granit. Foto Granit

5. Klä om soffan

Har du tröttnat på din gamla soffa? Klä om den och skapa känslan av ett helt nytt vardagsrum. Har du en Ikea-soffa finns exempelvis Bemz Design som erbjuder klädslar för flera av Ikeas soffmodeller.

Striped Twill från Bemz Design, finns i två färgställningar. Foto Bemz Design

6. Quiltat överkast

Ett överkast är enkelt att byta ut efter säsong och är ett enkelt sätt att uppdatera stilen i sovrummet. Nu vurmar vi extra mycket för quiltade överkast som gjort storstilad comeback och ger sängen en ombonad och mysig känsla.

Överkastet Carlin från Himla, 3 790 kr. Foto Himla

7. Mönstermix i soffan

Ett vinnande koncept för ett snygg helhetskänsla i soffan är att mixa kuddar i olika texturer och mönster. Mixa gärna olika mönster med varandra medan du låter färgskalan hålla ihop.

Kuddfodral från Chhatwal & Jonsson. Från vänster till höger: Kuddfodral i Sammet Vir – Forest Green 50 x 50 cm, 695 kr, Kuddfodral i Sammet Shimla – Forest Green 50 x 50 cm, 695 kr Kuddfodral i Linne Yash – Light Beige/Palace Blue 40 x 60 cm, 795 kr, Kuddfodral i Sammet Vir – Sea Blue 50 x 50 cm, 695 kr. Foto Chhatwal & Jonsson.
Rulla till toppen