Så skapar du en lyxig inredning med en mindre budget

Vill du få till en lyxig inredningsstil till en mindre budget? Med rätt inredningsval kommer du långt. Här är 8 inspirerande tips.

En stilfull och lyxig känsla behöver inte vara dyr att lyckas med. Med rätt detaljer och inredningsval kommer du långt. Här är 8 tips att inspireras av.

Så skapar du en lyxig inredning med en mindre budget:

1. Inred med mycket textil

Fina kuddfodral, härliga plädar och mattor gör att hemmet känns både ombonat och lyxigt. Det behöver heller inte bli särskilt dyrt. Har du inte råd med en stor matta är ett tips att köpa några mindre att lägga omlott.

Foto Markslöjd

2. Fokusera på detaljerna

Stökiga ytor och överbelamrade hyllor har en tendens att dra ner helhetsintrycket. När det kommer till en lyxig inredning så är less is more ledord att gå efter. Satsa på väl utvalda detaljer och plocka bort sådant som stör.

Foto Boråstapeter

3. Inred med speglar

Speglar är inte bara lyxigt utan gör även att hemmet upplevs större än vad det är. Leta efter vackra speglar second hand, ibland kan det även vara mer prisvärt att måttbeställa en spegel än att köpa en helt ny.

Foto Ellos Home

4. Välj naturmaterial

Naturmaterial som trä, sten, rotting, linne och bomull skapar en stilfull och lyxig känsla i hemmet. Det bidrar även med värme och gör även att inredningen känns mer livfull.

Foto Boråstapeter

5. Blanda nytt med gammalt

En mix av gammalt och nytt gör att inredningen känns personlig och mer genomtänkt. Blanda moderna inredningsdetaljer med mer rustika möbler, som ofta är enkla att fynda second hand. Innan du köper något kan det vara en bra idé att höra sig för i vänskapskretsen eller familjen om någon vill bli av med någon möbel.

Foto Boråstapeter

6. Vackra väggmotiv

Lägg lite extra tid och omsorg på att hitta vackra motiv och rama in dem i vackra ramar. Numera går det att hitta en mängd fina posters och motiv till en billig peng. Du kan även leta efter vackra gamla målningar på Tradera och andra andrahandsmarknander.

Foto Farrow & Ball

7. Trolla med färg

Färg gör mer för helhetsintrycket än du kanske tror! Ett knep för att skapa en lyxigare känsla i hemmet är att måla väggarna i blått eller i en mörkgrå kulör. Det gör även att hemmet känns rofyllt och mysigt.

Foto Farrow & Ball

8. Mysbelysning

Många ljuskällor är A och O för en välinredd och lyxig känsla. Hos många av inredningskedjorna finns ofta fina alternativ till dyra designlampor. Och även när det kommer till belysning så är second hand ofta en guldgruva. Ett knep är att fynda lampfoten second hand och addera en ny lampskärm.

Foto H&M Home
Rulla till toppen