Julen 2022 på Ikea – tjuvkika på kollektionen här!

Hösten har precis börjat men redan nu kan du tjuvkika på vad julen har att bjuda på. Här är Ikeas nya kollektion för julen 2022!

Än så länge känns julen avlägsen – men redan nu kan du tjuvkika på Ikeas julkollektion för 2022. Och du behöver inte vänta länge innan du kan botanisera bland de nya Inredningsdetaljerna och julpyntet, kollektionen släpps nämligen redan i oktober.

Stjärnan från kollektionen Stråla fulländar julgranen.
Adventstjärnan i kollektionen Stråla har en självklar plats i fönstret.
Doftljus från kollektionen Vinterfint.

Julen på Ikea

Årets julkollektion är uppdelad i kollektionerna Vinterfint, Stråla och Vintersaga. Här samsas färgglada julgransdekorationer och ljusstakar med omslagspapper, presentpåsar, dukar och doftljus med doft av apelsin och kryddnejlika. Det här året har inspirationen bland annat hämtats från skandinavisk folkkonst och hantverk.

– Jag tyckte att det var underbart att ta en skandinavisk julbock och en älg och addera pastellfärger och folkkonstinspirerade mönster för en modern tvist, säger årets designer Eva Lundgreen.

En modern version av den traditonella julbocken av designern Eva Lundgreen.

Färgglatt och lekfullt

En del av kollektionen präglas av ljusa toner, pastellkulörer och lekfulla detaljer med mönster som skapar en brokig men moderna känsla i hemmet. Även den klassiska Ikea-kassen har fått ett unikt och kreativt julmönster.

Den klassiska Ikea-kassen i ny jullook.
Pastellfärger livar upp julgranen.
Presentpåsar och presentpapper från kollektionen Vinterfint.

Traditionell jul

Även den mer traditionella julen tar plats i Ikeas julkollektion för 2022. Här syns de klassiska julfärgerna som grönt, rött och vitt tillsammans med mer rustika detaljer.

Den mer klassiska julen syns också i kollektionen.
Dekorera på julbordet med julgransdekorationen från Vinterfint.
Bjud på en juldukning i ljusa färger.
Belysning från kollektionen Stråla.

Julen på Ikea släpps i oktober 2022 i Ikeas varuhus och på Ikea.se

Rulla till toppen