Färgstark lyxkänsla på inredningsmässan i Paris – spana in trenden

Färgstarkt och lyxigt blev ledorden för Paris Design Week och Maison & Objet 2022. Hus & Hem var på plats – här rapporterar vi om några av de stora trenderna på mässan.

I Paris är det färg, mönster, hantverk och starka visuella upplevelser som dominerar både på inredningsmässan Maison & Objet och i många av utställningarna som ingår i Paris Design Week, som pågår i staden. För att ytterligare understryka färgtrenden hade mässan byggt upp installationen ”Reminisens” av Atelier Athem precis vid ingången till en av utställningshallarna: en vindlande labyrint med olika visuella och färgstarka upplevelser.

Cristina Celestino, Deisgner of the Year på Maison & Objet, hade inrett ett café på mässan.

Veckans största snackis var stjärninredaren Laura Gonzalez showroom och det är den rika, ombonade och lyxiga stil som hon står för som just nu är den internationella inredningstrenden. Laura Gonzalez är framför allt känd för sina inrendingar av hotell och restauranger, men hon har också en stor kollektion med möbler och andra inredningsobjekt som hon säljer i sin egen butik.

Stjärninredaren Laura Gonzalez showroom I Paris var veckans största snackis.
Inredning av Laura Gonzalez.

Årets Designer of the Year på Maison & Objet var en annan stjärna på designhimlen: italienska Cristina Celestino, som även hon arbetar med starka färger i kombination och material med olika strukturer, men alltid med en lyxig känsla. På mässan hade hon skapat inredningen till ett café i blått och rostfärgat, där det bland annat serverades blått iste.

”Reminisens” av Atelier Athem – en installation med färgstarka ljusupplevelser.

I en spektakulär utställning hos Féau Boiseries inne i Paris visade Aline Asmar d’Amman rosa rundade sammetsmöbler som hon gjort för The Invisible Collection, även de lyxiga och hantverksmässigt tillverkade. Aline Asmar d’Amman är verksam både i Beirut och Paris och arbetar precis som Laura Gonzalez och Cristina Celestino med både inredningar och design.

Aline Asmar d’Ammans oemotståndliga sammetsmöbler för Invisible Collection.
Pierre Gonalons arbetar med småskalig produktion i Frankrike.

I en del av mässan Maison & Objet hade man samlat en grupp franska designer som valt att arbeta både med formgivning och hantverksmässig produktion i Frankrike. En av dem var Pierre Gonalons, som i sin studio arbetar med inredning och design med geometriska mönster och starka färger.

Scroll to Top