Se hösten 2022 på Ikea – med mönster av Hanna Wendelbo

Arts and Crafts-inspirerade mönster signerade Hanna Wendelbo, folkloristiska inredningsdetaljer som för tankarna till Jämtland och nya möbler och belysning för en ombonad höst. Smygkika på Ikeas kollektion för hösten 2022.

Vill du inreda med vackert mönstrade textilier och ombonade inredningsdetaljer i höst? Då har du något att se fram emot i oktober. Ett säkert hösttecken är nämligen när Ikeas höstkollektion landar och den här gången är den fylld av inredning inspirerad av såväl Arts and Crafts som Jämtlands folkloristiska mönster.

Bland nyheterna finns bland annat bordet och stolarna Nackanäs, en shakerinspirerad stol i acaciaträ med vävd sits och svängt ryggstöd och den djupa tresitssoffan Esseboda. Kollektionen bjuder dessutom på flera nyheter inom belysning – bordslampan Blidväder och dekorationsbelysningen Praktspirea, som skapar en stämningsfull atmosfär i hemmet.

Bord och stolar Nackanäs.
Stol Nackanäs.
Soffa Esseboda.
Fotpall Esseboda.
Lampan Blidväder.
Dekorationsbelysningen Praktspirea.

Kollektion av Hanna Wendelbo

En del av höstkollektionen står formgivaren Hanna Wendelbo bakom. Här syns dovt gröna Arts and Craft-inspirerade mönster på sängkläder, förvaringsboxar , brickor och kuddfodral.

Hanna Wendelbo beskriver kollektion som tidlös.

– Jag hoppas att man ska tycka att detaljerna är tidlösa och hemtrevliga. Ibland köper man en kudde för en säsong som man sedan lägger undan, men min förhoppning är att att man inte ska känna att man behöver byta ut kuddarna utan att de kan få stanna i soffan eller sängen väldigt länge, säger Hanna Wendelbo.

Kuddfodral Tuvsav.
Gardiner Trågspinnare och påslakan Kärrdunört.
Förvaringslåda Stuteri.
Sängkläder Kärrdunört.
Bricka Birkelånga.

Folkloristiska mönster

I höstens kollektion återfinns även folkloristiska moderna mönster, inspirerade av Jämtland och designade av Eva Lundgreen. Bland nyheterna finns kuddar, sängkläder och en mönstrad dörrmatta.

– Mycket av min design är inspirerad av mina minnen från när jag var liten och ägnade mycket tid i Lappland. Kuddarna i kollektionen passar till exempel perfekt in hos en barnfamilj, men jag tror att lekfullhet är för alla. Jag tror att det är viktigt att omge sig av färger och av lite ”quirky” detaljer som får dig att le, säger Eva Lundgreen.

Dörrmatta Trafikljus.
Påslakan Åkerjordfly och kudden Ekvecklare.
Pläd Ulltistel.
Matta Brönden.
Matta Brönden.

Höstkollektionerna bjuder dessutom på nyheter för köket – i form av bord och stol Pinntorp och vitrinskåpet Hemnes.

Bord och stolar Pinntorp.
Vitrinskåp Hemnes.
Matta Cykelväg.

Ikeas höstkollektion släpps i oktober 2022 i varuhusen och på ikea.se.

Rulla till toppen