Lyckas med höstens lekfulla och färgstarka dukningar – 6 tips

Vi går en färgstark säsong till mötes – något som även syns på det dukade bordet som är mer färgstarkt och lekfullt än tidigare. Vill du skapa den maximalistiska dukningsstilen? Här tipsar vi om 6 fina knep.

Pigga upp höstens middagar och duka bordet med säsongens färgsprakande trend. Förutom massor av färg präglas höstens dukningar av lekfulla former och starka uttryck. Här är 6 fina sätt att skapa höstens dukningstrend – där ledorden är ”more is more”.

1. Sätt färg på duken

Vackra träbord i alla ära men i höst låter vi även fina bordsdukar i olika kulörer få ta plats på bordet. Allra helst i ett naturmaterial som linne eller bomull. Bland färgerna syns till exempel rosa, vinrött, grönt och olika nyanser av lila. För den som vill ha ta trenden ytterligare ett steg finns dessutom blommönstrade och randiga dukar i olika färger.

Foto Mateus

2. Gör ett fruktstilleben

Inspireras av gamla målningar och skapa ett eller flera fruktstilleben mitt på bordet. Ett tips är att placera frukterna på flera färgstarka fat i olika höjd. Fint och effektfullt!

Foto Mateus

3. Välj porslin i lekfulla former

Tänk bortom det traditionella porslinet och satsa istället på tallrikar och uppläggningsfat i annorlunda former. Väljer du tallrikar i en neutral färgskala kan du låta dukningstextilierna på bordet stå för färgfesten.

Foto Broste Copenhagen

4. Håll dig till en färgskala

Vill du hålla dukningen åt det mer stilrena hållet men ändå få in färg på bordet? Välj en eller två färger och låt dem återkomma på olika sätt. I den här dukningen har de färgade ljusen matchats med bordsduken och vaserna.

Foto Broste Copenhagen

5. Skapa ett färgsprakande blomsterarrangemang

Ett hav av vackra blommor tillför utan tvekan liv och glädje till det dukade bordet. Placera ut vaser i olika former och storlekar i mitten av bordet och fyll dem med dina favoritblommor. Det går lika bra med färska snittblommor som med torkade blommor som fått behålla sin färg.

Foto Mateus

6. Addera färgat glas

Att byta ut det traditionellt transparenta glaset mot färgat glas är ett enkelt sätt att skapa en mer lekfull känsla på det dukade bordet. Dricksglas, vinglas, små skålar, ljusstakar och ljuslyktor är alla exempel på glasdetaljer som kan bytas ut.

Foto HAY
Rulla till toppen